icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324396
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
16 mars 2018 16:45
1

Fredagsmat

Hos oss är det oftast mannen som lagar mat men eftersom han är dunderförkyld tänkte jag att han skulle få vila utan att laga mat. Jag funderade på vad jag var sugen på, tittade i kyl och frys och bestämde mig för att leta fram ett recept med fisk och vitkål. Började med att söka här på Matdagboken och hittade Röding med Västerbottensost och i det receptet rekommenderas ugnssrostad vitkål att servera till och det hittade jag ett recept hos Paleoskafferiet. 

Nu blir det inte röding i min rätt utan någon slags plattfisk. Det blir inte heller västerbottenost eftersom det inte finns i Frankrike. Men crevettes nordique hade vi hemma. Alltså räkor på nordiskt vis. Räkor här i Frankrike smakar ingenting men ibland går det att hitta räkor som smakar som i Sverige i frysdisken. 

Nu ser jag fram mot middagen ikväll och det kommer förhoppningsvis både bild och utlåtande lite senare!

Gillar

Kommentarer

  • 16 mars 2018 17:53
    gittan52

    Spännande! Bilder och smakrecension ser jag fram emot smiley

Logga in för att skriva en kommentar.