icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 102931
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
20 oktober 2017 12:18
2

Från frukostgeneral till nöjd med 16:8

Jag är så stolt över mig själv att jag på mindre än fyra veckor förändrat mitt betende när det gäller ätandet. Jag har gått ner fyra kilo och kommit igång att träna men störst förändring är det nog att jag numera äter 16:8 utan problem. 

Jag har verkligen varit en förkämpe för att en i alla lägen ska äta frukost och jag har verkligen inte trott att jag skulle klara att strunta i frukost och mellanmål utan att bli alltför skakig och hungrig. Men det går superbra och det peppar mig att komma ner till min målvikt och sedan hålla mig i närheten av den utan att kämpa alltför mycket. 

Tidigare har vi ställt fram skålar med mat på bordet när vi ska äta och det blir ju lätt så att en tar om eller lite för mycket från början. Sedan jag började med kickstarten har vi lagt upp maten på tallrikar och så har det varit bra med det. Även om jag inte varit mätt när jag ätit upp så har jag varje gång känt mig nöjd efter ca 20 minuter och inte känt någon hunger på kvällen. Såå skönt och nu kämpar jag vidare för att få bort resterande fyra kilo, förhoppningsvis till slutet av november. 

Gillar

Kommentarer

  • 20 okt 2017 12:34

    Vilket bra tips!

  • 20 okt 2017 13:44
    Molnbär

    Det låter bra! Du verkar ha hittat "din grej" vilket jag tror är jätteviktigt. Lycka till med de sista fyra!

Logga in för att skriva en kommentar.