icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 224698
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
28 juli 2022 15:39
4

Fortsatt elände...

När en är frisk är det svårt att tänka sig hur det är att alltid ha ont. Jag lider verkligen med de som ständigt har smärta. 

Mitt ryggont går inte över även om det blivit något bättre. Jag kan sova upp till ca 3 timmar i ett sträck istället för 40 minuter. 

Som jag skrev i förra inlägget hade jag inte så ont på dagarna men sedan kom det tillbaka på kväll och framför allt på natten. Jag fick för mig att smärtan minskade när jag drack kaffe på morgonen och när ena dottern tyckte att jag skulle testa att dricka kaffe på natten gjorde jag det. Och gissa att jag blev förvånad när jag för första gången på nästan två veckor plötsligt sov mer än tre timmar.

Nu är det kaffedrickande dygnet runt och det är inget mystiskt hittepå. Jag hittade t.o.m. en artikel i läkartidningen om hur kaffe kan vara smärtlindrande.

Läs här om du blir nyfiken: https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2021/03/apropa-koffein-som-smartlindrare-vid-guillain-barres-syndrom/ Jag har inte den sjukdomen men uppenbarligen fungerar det även vid andra smärttillstånd. 

Kommentarer

 • 28 jul 2022 19:05

  WOW. Vilken grej med smärtlindring med kaffe. Bra att veta. Tack. Hoppas du finner på fler metoder som kan hjälpa dig med värken. 

 • 28 jul 2022 23:12
  paloma

  Jag har haft värk i över 30 år och vet hur nycket energi det tar, jag hoppas du slipper din onda rygg snart. 

 • 29 jul 2022 14:36

  Ja, det är konstigt att det funkar "Nyamig". Det får väl bli avgiftning senare...

 • 29 jul 2022 14:36

  Jag lider med dig, Paloma. Att ha smärtor en inte kan styra över tar all energi. Förhoppningsvis slipper både du och jag från det förr eller senare. 

Logga in för att skriva en kommentar.