icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324384
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
12 december 2017 16:00
3

Fortsättning följer...

Jo, även den här veckan hade jag gått ner. Eftersom jag registrerar varje dag ser jag att det hoppar lite upp och ner, men över en vecka går jag ner. Jag har förstås lite marginal till som jag kan gå ner, men jag vill ju att viktnedgången ska stabilisera sig och inte fortsätta.

Det känns verkligen konstigt att skriva det här. Hela våren och sommaren ville jag gå ner men enstaka punktinsatser gjorde ingen skillnad på vågen. Inte förrän jag startade kickstarten i september och började äta enligt 16:8 började vågen röra sig neråt. Jo största skillnaden var nog också att jag helt slutade äta jordnötter som jag åt 7 dagar i veckan och minskade ner på vindrickandet. 

Jag och mannen pratade om det idag och jag kom fram till att jag ska avvakta till efter jul med att öka på matintaget. För jag gissar att jag kommer att äta lite mer över juldagarna. wink

Men om jag sedan fortsätter att gå ner får jag se till att börja äta mer. Kanske lägga till frukost, bara äta 16:8 några dagar i veckan, eller kanske äta mellanmål. Som det är nu äter jag lunch/brunch och middag på kvällen. I enstaka fall en smoothie på eftermiddagen. 

Hur skulle du göra??

Gillar

Kommentarer

 • 12 december 2017 16:47
  gittan52

  Om jag någonsin skulle hamna i den situationen, vilket inte är troligt, så skulle jag nog öka på mängden mat och kanske även tidsintervallet för matintaget.
  Kanske kan det vara bra att även då registrera matintaget också för att se om det finns något du kan justera där, både vad gäller kcal, näringsintag mm.

 • 12 december 2017 20:39
  chicha

  Du menar att du nått din nöjdvikt och inte vill gå ner mer alltså? 

  Då gäller det att försöka öka matintaget eller kanske tidsspannet, så sakteliga. Tror att det är viktigt att fortsätta registrera maten så att man vet hur mycket man behöver äta för att behålla vikten. 

  Tror dock att det kan vara klokt att vänta till efter jul då det troligtvis blir lite "fuskande" ändå.

  Själv hade jag legat på målvikt i drygt 1 år utan att våga släppa matregistreringen. Under den tiden försökte jag få in ett sätt att äta som jag kan tänka mig resten av Livet. Jag följde det mitt aktivitetsarmband sa att jag gjorde av med, ca 1900 -2000 kcal/dag - men det var veckans genomsnitt som gällde. Knappade manuellt in 1800 kcal, då jag ville ha lite "sparat" till en "fridag" i veckan - lördagar, då jag får äta vad jag vill - oftast trerättersmiddag och vin samt både snacks och godis. Det kan då bli upp mot 3000 kcal, vilket jag registrerade någon enstaka gång för att kolla. 

  17/5-16 nådde jag målvikt senaste gången. Sommaren -17 släppte jag registreringen och fortsatte äta som jag då lärt mig. Det funkar än! 

  Lycka till!

 • 13 december 2017 11:58

  Härligt att höra att det fortsätter att fungera Chicha. Jo, jag har kommit ner under min målvikt och den vikt jag vill hålla mig till och jag får försöka öka på maten lite. Men jag väntar som sagt till efter jul. 

  Jag får nog öka försiktigt och registrera för att ha koll och för att kunna se vad jag ätit som kanske inte funkar så bra. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.