icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 137257
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
7 september 2018 11:21
5

För ett år sedan

För ett år sedan var jag en gnälligare person än jag själv stod ut med. Jag klagade ständigt på att jag gått upp en massa och även om jag tyckte att jag gjorde saker för att förändra min vikt hände inget. Jag klagade och irriterade mig på att inga kläder passade och att jag verkligen inte trivdes i min kropp. 

Men i mitten av september pratade jag med en kompis som berättade att hon gjort en kickstart och gått ner runt 10 kg på ganska kort tid och jag blev intresserad. Det visade sig att hon ätit lågkolhydratskost under en tid men viktigast av allt var nog att hon följt ett program där kaloriintaget varierade över dagarna. Det bestod av 5:2, 16:8 och dagar med både frukost, lunch och middag. Det lät som något jag ville prova och den 25 september 2017 satte jag igång. Efter två veckor med kickstart hade jag gått ner 2,5 kilo och jag kände att nu hade det äntligen vänt. Jag fortsatte förstås att äta på samma sätt och den 1 december nådde jag min första målvikt och hade gått ner 8 kilo. Efter ytterligare några veckor nådde jag min "nya" målvikt, som jag tidigare trott varit omöjligt att nå, men som numera är min nöjdvikt. Jag gick ner totalt 11 kilo och däromkring håller jag mig nu. 

Efter några månader då jag delvis tack vare gemenskapen på matdagboken hållt min vikt på samma nivå gick jag med i gruppen Hålla vikten 2018 och det är verkligen en motivator att hela tiden hålla kontakten med andra som också vill hålla vikten en gång för alla. 

Det jag lärt mig och som jag efter tidigare viktnedgångar inte tagit till mig är att det inte går att släppa taget när målvikten är nådd utan det är ett pågående arbete. En livsstilsförändring som inte bara är en tillfällig diet utan något som ska vara för evigt.

Så till dig som just nu funderar på om matdagboken är något för dig vill jag säga att du kan få allt stöd och pepp du behöver men du måste själv göra förändringen och det är verkligen möjligt!

0c0d3eef-76c8-491f-a0b5-a8512f53c554.png

Gillar

Kommentarer

 • 7 sep 2018 11:30

  Härlig läsning! Grattis till fin framgång Efwa och tack för att du är en del av Matdagboken och att du delar med dig. Gillar verkligen det citatet, favorit!smiley

 • 7 sep 2018 11:37
  gittan52

  Så bra när vi har andra i samma situation som kan dela med oss tankar och funderar till, oavsett om det är i slutna grupper, i forumet eller via bloggar.

  Jag firar snart 9 år på MD och sidan blir bara bättre och bättre, tycker jag!

 • 7 sep 2018 12:46
  Arrietty

  Jätteroligt att läsa att trägen vinner och stort lycka till med fortsatt framgång!

 • 7 sep 2018 17:05
  paloma

  Grattis👍

  Jag tror det hjälper att ta stöd av likasinnade när man nått målet också, det kan lätt gå åt fel håll igen.

  Jag gick med 2011 men har varit riktigt aktiv sedan 2013, och jag kommer nog att stanna kvar med tanke på hur många cybervänner jag fått här🙂

 • 9 sep 2018 09:52
  klaraelv

  Härligt att det går så bra, och att det går att hålla vikten. Bra att ha stöd om man behöver det när man hittar sin målvikt.

Logga in för att skriva en kommentar.