icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 309768
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
29 January 2021 15:10
6

En vikt i balans

När maken ska gå ner i vikt gör jag det också av bara farten. Vi äter ju samma mat även om jag lägger på mellanmål och ibland även frukost (trots 16:8) men jag går också ner. 

Ett drömscenario? Njae, det är kluvet. Just nu ligger jag i nederkant av mitt viktspann och jag vill inte gå ner mer. Men vad ska jag äta för att inte fortsätta gå ner är frågan. Mannen ska gå ner några kilo till så vi fortsätter att äta efter matsedel vilket innebär att det inte blir lika stora portioner och inte så mycket småätande mellan måltiderna. 

En anledning till att jag nu befinner mig i nederkanten av mitt viktspann kan förutom matordningen vara att jag haft mycket på jobbet, vilket verkar innebära att jag får högre ämnesomsättning. En del går upp när de är stressade men jag verkar tvärt om tappa vikt istället. 

Nåja, min vikt är ungefär i balans. Jag håller vikten och ligger för det mesta mitt i mitt 4-kilos viktspann som jag valt i gruppen "Hålla vikten" där jag varit med sedan jag nådde min målvikt för tre år sedan. 

Vill du också hålla vikten och få pepp och stöd i det beslutet kan du också anmäla dig som medlem. Läs mer och ansök till gruppen här

Måste förresten länka till en artikel om det mest sydliga vargreviret som nyligen upptäckts. Det ligger typ i min skog. Läs om det i länsstyrelsens artikel

Fotade också ett troligt lodjurs-spår på min promenad i morse!

bd2b2aa8-8c9b-432a-aee7-95efdfbb8ebf.jpg

Önskar er en trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

 • 29 Jan 2021 18:59
  Bella50

  Såna har jag inte sett i min skog...

  Ändå bra att inte gå upp av stress.

 • 29 Jan 2021 19:43
  Lovis

  Hej!

  Här har vi varg ända nere i Skåne, vargen synligt på via åtelkamera en kilometer från mig samt  filmad av bilist i tätorten. Talas om två vargar och en halvvuxen valp, men inte sett dessa på bild. Lite obehagligt

 • 30 Jan 2021 08:15
  gittan52

  Visst vore det roligt om vi fick ytterligare några medlemmar i vår grupp!

  Det är minst lika svårt att behålla en målvikt som att gå ner till den, tycker jag.

  Lodjur är, vad jag vet, extremt skygga. Det ska nog mycket till om man lyckas se mer än spår av dem i snön. Vargar kan tyvärr dra sig närmare bebyggelse.

  Jag vet inte om de någonsin attackerat människor, men en lösspringande hund kan nog lätt bli ett byte.

  Här har grannar fotograferat vildsvinsgrupper som traskat runt på våra gång- och cykelbanor sent på kvällarna. Jag är betydligt mer försiktig när jag lägger spår åt hundarna i skogen. Skulle en gris ligga under en gran och vi skrämmer upp den så kan det bli riktigt obehagligt.

 • 31 Jan 2021 08:07
  paloma

  Vi har sett både varg och lodjursspår i vår skog, och vildsvin har jag varit väldigt nära. En gång stod vi varsin sida om ett buskage, då var jag inte så kaxig när det morrade bara någon meter ifrån mig.

  Du får lägga till någon frukt eller ett mellanmål så du inte går under ditt viktspann.

 • 4 Feb 2021 07:02

  Ja det finns ju vargar överallt nu verkar det som. Det som tydligen är unikt här är att de ordnat ett boställe och inte bara vandrar förbi. 

  Lodjur såg jag för några år sedan när den sprang över vägen. Ett lejon hann jag tänka innan jag insåg att det var ett lodjur. 

 • 4 Feb 2021 07:20
  Bella50

  Ett drömscenario för vissa med ditt vikttapp...men här är det så att maken är en kak -och gottegris...då är det svårt för mig åt andra hållet. HAN tycker inte han behöver hålla igen...jag måste.

  En sommargranne har webkamera på sin stuga...och fångade lodjur en gång. 

  Vi har även grisar rakt över vägen hos oss ( med matare ) ...men har aldrig sett en enda. 

Logga in för att skriva en kommentar.