icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 264682
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
29 juli 2022 14:44
2

En ny vana

Nu när jag har så ont i ryggen promenerar jag både morgon och kväll. Det känns som att det hjälper cirkulationen i ryggen och jag får lite mindre ont. Det jag hoppas nu är att jag kommer in i vanan ordentligt så att jag fortsätter med min kvällspromenad även när ryggontet är borta. 

Jag har fortfarande nästan lika ont som i början. Även om de värsta smärttopparna inte är kvar. Nu är det bara det ständiga värkandet som sitter i. Men jag promenerar, gör lite försiktig yoga då och då, trycker på ömma punkter på ryggen med hjälp av en boll i en strumpa och "hänger" ut ryggen genom att hänga på ett trappsteg eller på min "träningsstång" som sitter i en dörr. 

Längtar tills jag varit hos sjukgymnasten på onsdag, då jag förhoppningsvis får veta orsaken och kan få övningar som hjälper mig tillbaka till ett slags normalläge. 

Det positiva den här veckan är att jag är nere under mitt vikt-tak igen. De kilon som jag gick upp under semestern är borta och lite beror det kanske på att jag promenerar två gånger per dag och helt har slutat med alkohol.

 

Gillar

Kommentarer

  • 30 jul 2022 13:09
    Waza79

    Att försöka hålla igång lite rörelse trots värk är nog bra. Jag behöver också komma igång med lite träning för att minska värk, men motivationen är inte den bästa. Grattis till att du kommit ner under ditt vikt-tak igen efter semestern! Bra jobbat! Peppp pepp!

  • 5 aug 2022 14:16

    Tack Waza79, jag skulle just nu inte våga strunta i någon av mina promenader. Även om gårdagskvällens promenad var alldeles för sen med pannlampa, så var det skönt och jag sov gott hela natten för första gången på många, många veckor. 

    Hoppas att du snart känner motivation att träna för att minska din värk. heart

Logga in för att skriva en kommentar.