icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 256459
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
13 augusti 2021 16:56
7

En ny vana

Nu är jag inne på tredje veckan med träningsprogrammet hos Les Mills. Det är varierande pass och det är samtidigt både jobbigt och roligt. Jag har varit på resa i veckan så jag har fått förskjuta dagarna lite och tog en vilodag i onsdags i stället för på söndag. 

Eftersom jag gick upp en del efter utsvävningar på semestern och ovanor som faktiskt började lite tidigare känns det bra att komma igång att träna styrka mer regelbundet och att minska på ovanorna som gärna vill vara kvar om en inte bestämmer sig för att sluta med dem. 

Nu känner jag att jag blir starkare samtidigt som hektona minskar ett efter ett. 

Jag är fortfarande sugen på kvällarna men redan nu känns det lättare än den första veckan. Nu gäller det bara att hålla i både träningen och att inte "tillåta" sig godsaker för ofta. 

f3051662-1fc2-4e93-ab8c-2f12cd947df4.jpg

Nu är det svamptider i vår skog. Mannens ene son är helt otrolig på att hitta svamp och idag när han och mannen var ute och letade kom de hem med tre stora kassar. Jag älskar att ha svamp till maten och nu kommer vi både att ha förvälld i frysen och torkad svamp från svamptorken. 

Brukar du plocka svamp?

Gillar

Kommentarer

 • 13 aug 2021 17:03

  md2wirtj: Vi plockar bara "säkra" svampar som gul kantarell, KarlJohan, trattkantarell och taggsvamp, om vi hittar det. 

 • 13 aug 2021 18:21
  52Stinas

  Mannen gillar inte ngn form av svamp, och jag får inte till det som mamma fick. Så det får vara.  Att plocka svamp fick jag nog av med fd svärmor som drog i väg och vilade bort oss flera ggr. Samma resultat med bärplockning. 
   

 • 14 aug 2021 05:52

  Jag är dålig på att plocka svamp. Jag hittar aldrig någon. Men jag älskar att plocka blåbär och har alltid lite i frysen. Förr brukade jag göra paj av dem på vinterhalvåret  men det är nya tider nu.

  Lycka till med ditt program!

 • 14 aug 2021 07:44
  Bella50

  Jag plockar gul kantarell& taggsvamp....inga bär mindre än körsbär...🤣

  Gillar inte smaken på trattkantareller men vågar plocka ...inga problem.

 • 14 aug 2021 07:53
  Digitali

  Jag har inga svampögon 👀 hur jag en stirrar och är fokus ser jag inte svampen utom alla oätliga 🤣

   

   

 • 14 aug 2021 09:34
  pralin

  gillar inte gå i skogen nu för tiden så nån svamp eller annat blir de inteheart

 • 14 aug 2021 10:50
  ulla165

  Fin skörd av karl johan, det där❗️

  Vi brukade plocka svamp, bl a karl johan, citrongul skivling, kantareller, trattkantareller, några soppor, och så...

  Sedan tröttnade Maken och sa att 'nu får du plocka dina svamp på torget'. Och på den vägen är det, tråkigt nog😟  

Logga in för att skriva en kommentar.