icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 288400
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
5 August 2022 14:27
6

Det går åt rätt håll

Äntligen har jag fått lite mer hjälp mot mitt onda i ryggen. I onsdags var jag hos sjukgymnast och fick bekräftat att jag både hade diskbrock på ett ställe och diskbuktning på ett annat. Inte konstigt att jag haft ont. 

Jag fick några övningar som jag tycker redan efter några få dagar har hjälp mig till mindre smärta. Jag hittade också på nätet att jag kan trycka på en triggerpunkt på pekfingrarna för att minska smärtan vid diskbråck under tiden det läker ihop. Allt detta tillsammans plus alla tabletter och även fortsatt kaffedrickande gör att jag har mycket mindre ont nu. 

Jag är verkligen inte återställd på långa vägar men inatt sov jag en hel natt för första gången på över tre veckor. Kände mig lite groggy när jag vaknade men så underbart ändå. 

På tisdag ska jag ha kontakt med sjukgymnasten igen och då får jag troligtvis fler övningar för att minska det onda och stärka ryggen.

Vikten ligger runt taket i mitt viktspann men jag är helt övertygad om att jag kommer att kunna minska lite till när jag blivit fri från ryggontet. Mer träning och nyttigare mat. Jag har under den här jobbiga tiden tillåtit mig att äta på tider jag inte brukar och även ätit matvaror som jag inte äter i vanliga fall. Men det har på sätt och vis varit skönt att släppa den kontrollen som jag haft på mig själv nu när smärtan har tagit det mesta av min kraft. 

En bra vana jag kommit in i är att promenera både morgon och kväll. Jag vet att jag frågade för ett tag sedan om hur du som läser här löser träning efter jobbet och plötsligt lyckas jag. Även om just min anledning inte är så kul så hoppas jag att min rutin och motivation att promenera på kvällen sitter i även efter att min rygg läkt. 

Hoppas att du får en fin helg med lite tid för något du tycker är kul!

Gillar

Kommentarer

 • 5 Aug 2022 15:07
  paloma

  Vad skönt att du fick svar på vad som gjorde att du har ont i ryggen, och att övningarna hjälper. Jag vet av egen erfarenhet att vila och ligga för mycket sällan gör saken bättre, promenader hjälper mig.

  Hoppas du får detsamma🌞

 • 5 Aug 2022 15:45
  Foxy

  Vad tråkigt att du fått ont i ryggen! Bra att du har hittat lite bot mot smärtan. Promenader är nästan alltid bra.Ha en bra helgsmiley

 • 6 Aug 2022 11:33
  seglar67

  Så bra att du hittat proffshjälp och får uppföljning, Nutidens fysioterapeuter kan mer om ryggar och muskler än många läkare. Är i alla fall min erfarenhet.😊

 • 14 Aug 2022 19:31

  Ja, det är skönt att övningarna hjälper, Paloma. Jag har förstås märkt att röra mig hjälper och jag har knappt kunnat ligga så just det har inte varit något problem. wink

 • 14 Aug 2022 19:32

  Ja, Foxy promenader är verkligt bra. Jag har varit ganska rörlig trots fruktansvärd smärta. Men promenaderna har hjälpt till att få igång blodcirkulationen i skuldrorna och minskat smärtan lite.

 • 14 Aug 2022 19:34

  Håller helt med dig Seglar67 om att fysioterapeuter är otroligt duktiga. Läkarna jag träffat gissade men gav mig smärtstillande inga övningar. Men den ena rekommenderade iofs mig att kontakta en sjukgymnast. Sen att jag fick vänta länge pga semestertider var tråkigt. Men nu får jag hjälp och det känns bra.

Logga in för att skriva en kommentar.