icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 278141
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
22 juli 2020 07:49
4

Dags att dra i bromsen

Som för många andra är sommaren lite av en utmaning med alla lockande efterrätter och annan mat som kanske inte alltid är den bästa för att gå ner eller som i mitt fall hålla jämnvikt. 

Just nu har jag släppt lite för mycket på vad jag tillåter mig och ätit efterrätter, tillåtit mig snacks som nötter på kvällen, några extra glas vin osv. Men när jag inser att vikten inte hoppar upp och ner som den brukar utan bara uppåt är det dags att bromsa. 

Jag slutar direkt med allt småätande, inget snacks på kvällen och inte dricka vin lika ofta. Troligtvis ger det effekt direkt vilket jag hoppas. Annars får jag äta efter meny ett tag för att få i mig lagom mycket nyttigheter i stället för att hänge mig åt att jag blir sugen på olika saker som jag sedan tillåter mig. 

Kommentarer

 • 22 jul 2020 08:35
  Tita

  Sommaren ställer till det! Du fixar det!

 • 22 jul 2020 09:19
  gittan52

  Det är nog det här som är så viktigt, men ibland rätt svårt, att sätta ner foten när vi tycker att det drar iväg för mycket på vågen.

 • 22 jul 2020 19:50
  paloma

  Sommaren när alla är lediga är svårast tycker jag att äta rätt, alla dagar känns som helg🙂

 • 23 jul 2020 23:03
  Bella50

  Lycka till 👍

Logga in för att skriva en kommentar.