icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 214695
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
19 maj 2021 11:23
1

Att tillåta sig eller inte?

Det är svårt att komma tillbaka till ordnade former den här gången. I mitten av april åkte vi till Stockholm och "spårade ur" lite med maten. Vi tillät oss att äta godis och åt kolhydratrik mat på kvällarna. Vi var bara där två dagar/kvällar men likväl är det svårt att ta sig ur att "tillåta sig" det ena och det andra.

Det som är mest konstigt är att jag som i nära 15 år kunnat undvika det mesta i godisväg har just nu lite svårt med det. Jag äter även mer nötter och ibland chips även att jag inte vill det. Tidigare har jag inte tillåtit mig att köpa sötsaker men just nu händer det ändå. 

MEN som jag tänkte häromkvällen. OM jag ska hålla mig inom mitt viktspann resten av livet och det dessutom gått väldigt bra de senaste tre åren så kanske det är okej att jag avviker ibland. Så länge jag inte låter kolhydratsuget ta över för mycket. 

Det jag tror är viktigt när en går ner i vikt är att inte tillåta sig för mycket avvikelser under viktnedgången. För mig var det viktigt att fokusera när jag väl bestämt mig. Om jag inte gjort det hade jag nog inte nått min målvikt redan efter två månader. 

Men nu, när det snart är fyra år sedan jag började min viktnedgång och min viktkurva varit väldigt stabil kanske jag kan tillåta mig att äta saker ibland även om de inte hör till min vanliga mathållning. Jag tänker aldrig släppa taget helt, men jag kan vara snäll mot mig själv till en viss gräns. 

Brukar du "unna dig" eller avvika från det du tänkt att du ska äta?

Gillar

Kommentarer

  • 19 maj 2021 18:21
    lflickan

    Alla funkar ju olika men första gången jag gick ner tillät jag mig äta allt, men inte så ofta eller så mycket. Men jag hade inga förbud och jag festade till det en del ibland rätt ordentligt. Mitt mål var inte att bara gå ner i vikt utan hitta en bättre livsstil. 

    Denna omgången har jag tänkt likadant men än så länge har jag inte varit direkt sugen på typ godis eller kakor så det har inte varit något problem. Men suget lär komma tillbaka. 😀

Logga in för att skriva en kommentar.