icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 289648
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
15 May 2022 13:04
1

Att ta kontroll

I veckan som kommer tänker jag ta tillbaka kontrollen över vad jag stoppar i mig och i och med det minska portionerna. Jag utgår från att det kommer att hjälpa mig att gå ner några hekto, kanske t.o.m. ett halvkilo el. så. 

Jag läste om delmål och helhetsmål hos MAS63 och precis som för henne brukar det hjälpa mig att följa ett visst system.

När jag bestämt mig för att följa en specifik meny så gör jag det. Utan att inombords protestera eller smyga mig till mer än jag tänkt att jag ska äta. Har jag bestämt att följa en meny gör jag det, punkt.

Eftersom jag de senaste veckorna haft lite för roligt och tillåtit mig att äta både det ena och det andra bestämde jag mig i morse för att nästa vecka äta efter en meny som jag brukar följa när jag ska vända vikten neråt. 

Det blir inget "extra gott" bara för att jag är sugen på kvällen. Istället ska jag se till att dricka extra mycket vatten för att dämpa ev. hunger. Det känns ju oftast extra jobbigt precis när förändringen sker med mer hungerkänslor än vanligt. 

Det är bara på tisdag kväll som jag får avvika lite. Då ska jag gå på restaurang med några tidigare kollegor som jag inte träffat sedan innan pandemin. Men jag ska försöka göra bra val när jag väljer vad jag beställer och efterrätt behöver jag faktiskt inte äta alls. 

Gillar

Kommentarer

  • 16 May 2022 18:42
    Tita

    Bra plan! 
    Jag kände mig också säker på att om jag bestämmer mig så följer jag min plan men hittills har jag inte lagt nåt krut på att bestämma mig på riktigt😳 Det blir lite halvdant och det räcker inte!!

    Lycka till!! 

Logga in för att skriva en kommentar.