icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 236668
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
19 november 2019 17:04
2

Att hålla vikten runt målvikt

Så gick en månad igen och jag har haft fullt upp efter flytten. Vikten har gått lite uppåt men inte över min tänkta övre gräns. Jag vet att jag rör mig mindre än innan flytten. Har jobbet på övervåningen och går ut på promenad alldeles för sällan. 
Skärpning kan jag säga till mig själv, men jag lyssnar sådär... 


Dessutom har det varit mycket som avviker från det normala. Många kalas och middagar med vänner och även om jag tycker att jag är "duktig" och låter bli det mest kolhydratrika så slinker det ner lite av varje. Inte mycket men jag är sugen och får hindra mig själv varje dag från att leta i skåpen. 

Men det är ju så här det är att hålla vikten. Det är inte bara att gå ner och sedan är allt frid och fröjd. Det är en ständig kamp eller i alla fall en ändrad livsstil som gör att jag inte kan släppa efter när jag blir sugen på något. Jag tänker INTE gå upp i vikt igen och då får jag tänka till varje dag för att inte låta vikten gå uppåt. 
Min mentala övre vikt är 63 och även om jag har 64 som den vikt jag "inte får" gå över är det när jag är runt 63 som jag får se till att tänka lite extra på vad jag stoppar i mig. 

Hur går det för dig när du nått din målvikt??

Gillar

Kommentarer

 • 19 nov 2019 18:11
  paloma

  Jag tycker att det är svårare att gå ner eller hålla vikten så här i mörkret, det blir inte så långa promenader som när det är ljust och varmt. Men det vänder snart och då kommer lusten och orken att vara mer ute.

  Men jag håller mig i alla fall bara något drygt kg över målvikt på mina vägdagar, och låter det vara så tills jag får tillbaka min motivation igen🙂

 • 20 nov 2019 08:56
  gittan52

  Jag ser det inte som någon kamp, vare sig att gå ner i vikt eller att försöka hålla den. Däremot håller jag med om att jag inte kan släppa taget för mycket.

  För min del har jag insett att jag alltid har rört mycket på mig, oavsett årstid, även när jag vägde 104 kg. Det jag har ändrat mest på är matvanorna: att inte fika framför TV:n på kvällen, att registrera så fort vikten går över en viss gräns, avstå alkohol etc

  Jag försöker nu ha lite framförhållning för att jag inte ska gå upp i vikt igen, dels mentalt genom att skapa en ny färgmatris som visar vikten månadsvis med intervaller på 2 kilo och dels genom att äntligen ta tag i lite lätt styrketräning för att underlätta för mina artrosknän samt ha en målsättning på att minska mitt kroppsfett i procent. (gillar egentligen inte gym).

  Nästa år sänker jag mitt viktspann från 79-83 till 77-81  wink

Logga in för att skriva en kommentar.