icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324379
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
4 februari 2019 15:06
1

Att hålla vikten och inte släppa taget

Skrev ett långt inlägg som försvann när jag skulle lägga till en bild. Trist och nu kanske inte inlägget blir så innehållsrikt som jag faktiskt tänkt mig. Men jag försöker. 

Efter tidigare viktnedgångar har jag släppt taget när jag varit nere i vikten jag haft som mål. Jag har känt mig så duktig och nöjd och i mitt inre trott att nu är allt förändrat och jag kommer inte att gå upp igen. Sedan smyger sig grammen på. Det är ju inte så att jag går upp fem kilo åt gången utan det är gram som läggs till gram som blir till hekton som blir till kilon och sedan känns det som det kvittar hur jag gör och det går uppåt några kilon till innan jag säger STOPP.

Men under min sista viktnedgång, jag säger sista för jag tänker inte släppa taget igen. Under min sista viktnedgång registrerade jag min vikt varje dag och jag kunde direkt se vad som påverkade min uppgång eller för den delen nedgång. Och jag fortsatte att väga mig varje dag även när jag var "i mål". Nu, efter ett år under målvikt, kan jag strunta i att väga mig en dag då och då. Men i stort sett väger jag mig och antecknar min morgonvikt varje dag. Det gör att jag kan se när det börjar gå uppåt, vilket det gjort de senaste veckorna. Men jag motar med att äta mindre, kör oftare 16:8 och slarvar inte med något kolhydratrikt. 

Jag önskar att jag inte behövde tänka på vikten så mycket men även om det inte påverkar mitt liv så har jag det  tankarna varje dag och så lär det få vara om jag inte ska börja gå upp igen. 

Lycka till alla ni där ute som antingen håller på att gå ner eller som kämpar med att hålla vikten efter viktnedgången. Är du nere i målvikt vore det kul att se dig i gruppen Hålla vikten här på MD. Där hjälps vi åt att hålla i och har några i samma situation att diskutera med om det känns tungt. Pepp är viktigt. 

4fd1c6ca-b5f7-4268-972a-522467549bd0.jpg

Här är en bild på en Cognassier du Japon som på svenska kallas liten rosenkvitten. Jag tog bilden på min promenad i morse. Det går verkligen mot vår nu, inte bara i södra Frankrike utan även i Sverige även om det känns tröstlöst nu med all snö. Men visst blir det ljusare?

Gillar

Kommentarer

  • 4 februari 2019 21:29

    Ja, det krävs nog av de flesta att man fortsätter tänka på vad man äter och kollar vikten regelbundet. 

Logga in för att skriva en kommentar.