icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 264034
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
7 januari 2019 17:14
3

Att hålla vikten efter viktnedgång

Jag är väldigt stolt över att jag hållt min vikt stabilt över ett helt år. Jag har flera gånger tidigare gått ner i vikt, till en vikt jag haft som mål. Men inte förrän den här gången har jag hållt min vikt över tid. 

Jag tror att det finns två orsaker till att det gått bra.

Den ena är att jag gick med i gruppen Hålla vikten här på matdagboken när jag hållt min målvikt några månader. Jag visste om grupppen redan när min viktnedgång pågick och jag såg det som ett mål i framtiden att kunna ansluta till gruppen. 

Den andra är att jag väger mig varje dag och antecknar det i min mobil. Jag har det inte till något mer än att jag ser när jag ev. börjar gå upp eller för den delen går ner mer. Jag har hittat min lagomvikt och vill inte gå ner under mitt spann och verkligen inte gå upp över min maxvikt. 

Så mitt tips till dig är att när du nått din målvikt stannar kvar på matdagboken. Av någon konstig anledning är det väldigt svårt att stanna kvar på målvikt utan stöd och här får du allt stöd du behöver och mer därtill. 

Läs mer om gruppen Hålla vikten 2019 (länk) om du är nyfiken. Kanske kan det bli en del i ditt mål att kunna gå med där och få stöd över tid att behålla den vikt du kämpat dig ner till. 

Gillar

Kommentarer

 • 7 jan 2019 22:31
  paloma

  Det är när man själv tvivlar som man har mest nytta av stödet, jag hänger kvar trots att jag legat runt målvikt i snart 5 år. Det hade varit lätt att bara sluta när det tog emot.

  Grattis till att du hållit din målvikt i 1 år🙂👍

 • 8 jan 2019 08:41
  gittan52

  Gissar att det finns ytterligare en anledning till att du håller din vikt och det är att du har hittat en kost som fungerar bra för dig och där du känner dig bekväm.  wink

  Grattis till en hållbar vikt!

 • 8 jan 2019 11:40
  Jessand

  Skönt när det funkar bra att hålla sin vikt...Grattissmiley

Logga in för att skriva en kommentar.