icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 309723
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
17 June 2021 10:53
2

Att hålla sig inom sitt viktspann

Ibland blir jag helt enkelt trött på att jag hela tiden behöver tänka på att inte äta vissa saker eller att inte "kunna" äta obegränsat av vad det nu är som jag är sugen på.

Men samtidigt vet jag numera att jag kan hålla mig inom mitt viktspann och om jag närmar mig övre gränsen äter jag mindre portioner några dagar så rättar det till sig igen.

Förra veckan/helgen var det student och kalas för grundskoleavslutning plus födelsedagsfirande. Då åt jag utan att begränsa mig. Visst gick jag upp men nu är jag nere i vikten jag hade innan kalasen.

37efeb41-a879-4556-81d6-2934b51a4953.jpg

På bilden syns en del av buffébordet på studenten. Det var fantastiskt gott och jag älskar verkligen buffémat. 

Jag tror att det är viktigt att tillåta sig att äta utan alltför mycket begränsningar någon gång då och då. När du nått din målvikt åtminstone.

Det är väl inte möjligt om du vet med dig att en sån sak kan få dig att tappa kontrollen helt. Men jag vet att jag kan ha hård kontroll på mig själv om det behövs.

Hoppas att du kan tillåta dig att njuta av sommarens goda saker åtminstone någon gång framöver och samtidigt hålla vikten där du vill vara.

Om du vill ha pepp och hjälp att hålla dig runt din målvikt när du nått dit kan du gå med i gruppen Hålla vikten här på MD. Just nu är vi fem stycken där, men det finns plats för fler. 

Gillar

Kommentarer

 • 17 Jun 2021 11:13
  gittan52

  Visst finns det plats för fler i gruppen laugh

  Jag hör nog till dem som inte är så förtjust i buffémat. Det blir lätt för mycket när jag vill smaka på "allt". Men vissa gånger är det ett lätt och bra sätt om man har många gäster.  Själv får jag träna på att bestämma mig för jag ska smaka på och vad jag ska låta bli.

 • 18 Jun 2021 08:23
  Jessand

  Vikten funkar för mig att hålla utan ngr större problem ...mitt problem är att jag själv upplever så stor skillnad på kroppens utseende med mer sladdrighet, mer svullen mage så fort jag tillåter mig att äta mer fritt ( alkohol, socker, mjöl ,ostar,snacks och sånt) ...vikten rättar till sig, men det yttre liksom blir jag aldrig riktigt av med med mindre än att jag stryker alla utsvävningar en längre tid....jobbar på att vara nöjd med att jag håller vikten och kan äta och njuta av sånt jag önskar utan att gå upp i vikt.

Logga in för att skriva en kommentar.