icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 153308
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
13 maj 2019 09:57
5

Att hålla fokus

Det känns som att jag fokuserar lite väl mycket på vikten just nu. Men eftersom jag började gå uppåt för några månader sedan insåg jag att jag behövde tänka till vad som var/är orsaken. 

En del är förstås stressen över min sjuka mamma. Det påverkar otroligt mycket även om jag för den skulle inte äter mer pga det. Men det verkar som att stressen i sig samlar vikt. Kanske blir det någon slags förändring i ämnesomsättningen eller nåt. 

Men visst kan det också vara så att jag äter lite för stora portioner. Så nu har jag tänkt registrera min mat ett litet tag för att se hur jag "verkligen" äter, inte hur jag tror att jag äter. Och jag märkte redan igår när jag mätte upp mat för att kunna registrera att jag tar mer i vanliga fall. 

Hur som helst har vikten vänt och jag ska bara stabilisera vikten så är jag nöjd sen. Jag har sedan en månad tränat regelbundet också och jag trodde väl att ämnesomsättningen skulle bli bättre snabbt. Men antagligen är det så att det tar lite tid för kroppen att vänja sig vid att faktiskt få träning regelbundet. Kanske skulle det varit värre med vikten om jag inte börjat träna. Stress, lite för mycket mat och brist på träning är ingen bra kombination så jag är tacksam mot mig själv att jag faktiskt fått in vanan att träna igen. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 maj 2019 12:22

  Kroppen är lite som en oljetanker, det tar tid innan det händer grejer när man lagt om rodret. Registrerade också ett tag för att spåra varför jag stannat i viktnedgången. Träningen rullar på, det är ´bara vikten som inte riktigt samarbetat smiley

  Pepp!

 • 13 maj 2019 13:22

  Stress kan göra att man går upp i vikt för att ett ämne ökar i kroppen som ger en ett matsug/sockersug. Jag läste någonstans en undersökning där deltagarna oförklarligt gick upp i vikt fast de åt "som tidigare" men när de började registrera allt de åt åt de i verkligheten mera än de trodde. Så att notera sitt matintag är en bra idé. Jag har själv gått upp mycket i vikt vad jag anser pga stress och har också börjat vara mer noggrann med att notera allt jag äter. Det är också bra att äta varierat. 

  Senast uppdaterad 13 maj 2019 13:23

 • 13 maj 2019 13:43
  paloma

  Stress ökar vikten, men det är också svårt att göra något åt underliggande stress. Du har din mamma och det är en sak som man inte bara kan koppla bort.

  Men du är väl medveten, och försöker förebygga det vilket nog är bra.

 • 13 maj 2019 13:55
  Tita

  Heja på dig, du vet vad du ska göra och du får till det också!

  Pepp!

 • 21 maj 2019 21:40

  Tack alla för pepp. Vikten går neråt nu när jag minskat på portionerna, tränar mer regelbundet och inte dricker vin lika ofta. 

Logga in för att skriva en kommentar.