icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 249997
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
2 oktober 2022 07:40
2

Att förändra tankarna

Sommaren försvann i ett kick, som i en dimma för mig som fick diskbråck. Det känns konstigt att sommaren redan är förbi men jag får tänka att det snart är vår och sommar igen. 

När jag tänker efter så sa jag i våras när jag fick veta att jag skulle få ett nytt barnbarn i oktober att det var första gången jag längtade till efter sommaren. Och nu är vi här, i början av oktober och det väntade barnbarnet är beräknat om ca två veckor. 

Jag är otroligt tacksam över att jag inte har ont i ryggen längre, att diskbråcket läkt och att jag fungerar som vanligt igen. Jag är tacksam över att både jag och mannen är friska och har ett bra liv. Jag är tacksam för alla våra barn och barnbarn. Det är barnbarn nr 14 som vi väntar på just nu. De tre äldsta är mina bonus-barnbarn och 11 st är mina biologiska. Vilken rikedom och jag är otroligt tacksam för allihop. 

Att förändra tankarna till att tänka på vad jag är tacksam över istället för att fokusera vad som inte blev eller vad som är svårt att uppnå gör stor skillnad. 

Jag väljer att fokusera på att vara tacksam och vet att allt blir bra på ett eller annat sätt. 

Gillar

Kommentarer

 • 2 okt 2022 08:19
  Waza79

  Bra jobbat med att klara av att förändra tankarna, de tycker jag är det svåraste i arbetet med sig själv. Härligt att du inte har ont längre och snart får ännu ett barnbarn broken heart. Sen kommer det en ny vår och en ny sommar!smiley

 • 2 okt 2022 19:08
  Tita

  Väldigt fina tankar du har och jag håller med dig att vi glömmer att vara tacksamma för det vi har och som är bra! Det finns så mycket runt omkring oss som inte är det just nu!

  Det är inte alltid skäl att vara irriterad på en liten viktuppgång huvudsaken är att vi känner oss och är friska!! 
  Vilken lycka att ha en stor familj, njut av det!

Logga in för att skriva en kommentar.