icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 324391
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
26 januari 2022 14:39
9

Att ändra tankarna

När jag hade min stora viktnedgång för drygt fyra år sedan kände jag mig väldigt smal när jag nått min målvikt. Sedan gick jag ner lite till och vande mig vid den vikten. 

Senaste månaderna har jag tillåtit mig att äta både det ena och det andra och vikten har börjat röra sig långsamt uppåt. 

MEN det jag insåg för några dagar sedan är att den vikt jag nu har och tycker är "lite för hög" är samma vikt som gjorde att jag kände mig väldigt smal för fyra år sedan. 

Jag jämför med att bli fartblind. Nu när jag vant mig vid några kilo mindre blir plötsligt den här vikten "för hög".

Men jag jobbar på att hantera mina tankar och dessutom kanske jag behöver sluta bry mig om vad vågen visar. Kläderna har inte blivit för små och även om magen är lite mer svullen är jag fortfarande smal. 

Känner du igen att samma vikt kan ge olika känslor beroende på vad du jämför med?

Gillar

Kommentarer

 • 26 januari 2022 19:17
  ullmar56

  Ja absolut så är det.Jag har samma känsla. Vägde 80 när min son gifte sig för sex år sedan Vägde 85,5 för en månad sedan. Har börjat med Veto LCHF nu i en månad, men det har inte hänt så mycket med min vikt. Jag har ioförsej inte vägt mig. Men måtten är de samma

   runt magen.Är lite feg att väga mig.Känner att har det inte hänt något efter en månad , blir lite  deppigt.Jag hade ocså en vacker klänning på vår sons bröllop men den kan jag inte heller ha å det är bara 6 år sedan.Det är kanske så att kroppen vill ha en egen vikt eftersom man blir äldre jag är 65 år, vad tror du?

   

   

   

 • 27 januari 2022 08:07
  Bella50

  Hörde en professor / forskare på TV:n nyligen som sa att om man är över 70

  ( jag blir 72 ) så bör man ha lite högre BMI  ...för det förhindrar bl.a  alsheimer, hjärtsjd,  diabetes, 

  Att dricka svart kaffe ( vilket jag gör dagligen) ...och 1-2 glas rödvin / dag...

  ( nej, men till god mat / tillfälle) ....hade också bra effekt för detta. 

  Låter lite knäppt...men så sa han . I alla fall blev jag ” nöjd” 😂😂

  Lycka till ✌️

  Senast uppdaterad 27 januari 2022 08:09

 • 27 januari 2022 16:51
  Mabban

  Det här faktiskt knepigthur kroppen agerar!! För 12 år sedan vägde jag 115kg. Började LCHF och gick ner till 70 kg och var jättenöjd pch planerade, att här ville jag varalaughEfter ett tag blev det 68 kg utan önskan att gå ner i vikt!!  Sedan blev 60 och nu är det 57kg och håller inte på med LCHF utan vanlig mat med ris potatis!

  Det här hände från det att jag var 73 till dagen, då jag är 85 med  råge! Jag har även blivit kort 'i rocken' 8cm! I min krets ser jag likadant bland släkt och vänner

   

 • 27 januari 2022 19:05
  Mabban

  Jag skall till en dietist,vad nu hen göra!! Det är aptiten, som är försvunnen. Jag äter i princip bara för att jag måste!!

 • 27 januari 2022 19:54
  MAS63

  Stor igenkänningsfaktor där - jag har nu varit på samma vikt i en månad och nu känns det som om jag skulle ha blivit större. Det har jag inte då man ser till cm och kg. Helt märkligt hur ens upplevelse kan spela en ett spratt.

 • 28 januari 2022 17:40

  Visst är det konstigt hur tankarna spelar oss ett spratt Mingel. Det bästa är ju om vi ligger på en vikt som vi själva känner oss bekväma med. BMI är ju inte heller den bästa mätstocken även om vi vant oss vid att kolla det. 

 • 28 januari 2022 17:42

  Många pratar ju om att kroppen vill ha en "speciell" vikt. Jag har ingen aning, men jag vill ju själv ha en speciell vikt. Gillade inte alls hur min vikt ökade när jag kom i klimakteriet. Men det var då jag tog tag i och gick ner min stora viktnedgång, ullmar56

 • 28 januari 2022 17:43

  Jag har också hört att det är bra att gå upp lite när en blir äldre, Bella50. Men jag har inte fattat varför. Tack för att du hade koll och delade med dig. Nu vill jag ändå inte gå upp för mycket men om jag gör det kan jag ju tänka på att det trots allt är bra för hälsan, i alla fall om det inte blir föör mycket. 

 • 28 januari 2022 17:45

  Trist att tappa aptiten, Mabban. Jag är tvärtom. Det finns nästan inget stopp och jag blir sällan mätt. Men det är förstås inte bra att tappa aptiten och inte kunna göra något åt det. Hoppas att dietisten kan hjälpa till med något bra.

Logga in för att skriva en kommentar.