icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 277582
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
24 januari 2020 10:48
6

Aldrig mer

Jag kommer aldrig mer att tillåta min vikt gå upp som det gjorde för några år sedan. Men att aldrig vara nöjd med hur kläder sitter eller hur orken är vill jag aldrig vara med om igen. 

Jag håller i med att yoga och meditera varje dag och kanske kommer jag till en punkt där jag börjar träna styrka igen. På ett sätt kommer det att komma naturligt nu när jag ska öppna tygaffär. Jag har varit i butiken som jag köpt för att börja packa en del saker. Och det blir ju en slags styrketräning i sig att packa, lyfta, lasta i och lasta ur och bära lite till. Senast var det 6 flyttlådor fulla med knappar. Över tid kommer jag bli väldigt mycket starkare åtminstone i överkroppen. dessutom har jag tänkt börja cykla de 5 km jag har till jobbet och då bygger jag även upp styrkan i nedre delen av kroppen. 

Men det jag egentligen tänkte skriva om när jag började var om maten. Jag är väldigt ofta sugen på att äta något. För det allra mesta låter jag bli och ibland händer det att jag tar en ostbit eller kanske en skinkskiva. Jag har som väl är inget godis hemma för då hade jag kanske "unnat mig" det. Det är ju faktiskt lättare att låta bli att äta om inte ens möjligheten finns. 

Jag äter för det mesta efter 16:8 men några mornar denna veckan har jag ätit lite frukost och jag tror nog att det är bra att variera. Faktiskt så har vikten minskat lite denna veckan och kanske har det hjälpt till både att jag rört mig lite mer men framför allt att jag varierar intaget. 

Men det som är viktigast för mig i det stora hela med min vikt och allt runt omkring är att jag ibland tillåter mig att äta annat än det jag bestämt. Om jag tillåter mig att äta lite chips, godis eller efterrätt någon gång är inte allt förstört utan det visar bara på att jag är människa. Och det förstör inte ALLT bara för att en kväll innebar lite "felaktiga" saker utan jag bara fortsätter att äta bra saker nästa dag så blir det bra över sikt. 

Lycka till alla som kämpar med att gå ner. Ge inte upp!

Gillar

Kommentarer

 • 24 jan 2020 18:26
  paloma

  Jag tror också att man måste tillåta sig att äta lite chips eller annat gott ibland, det blir annars lätt att det man inte får vill man ha...så är det för mig i alla fall😉

  Det lilla man ökar brukar försvinna lika snabbt igen om man bara fortsätter med sin vanliga rutin.

  Vad bra att du kan cykla till jobbet, det blir mycket motion varje dag när det blir en mil sammanlagt.

  Tack detsamma!

 • 24 jan 2020 20:52
  aregnisw

  Tack jag kämpar också med vikten men det går ju rätt bra just nu men som du säger måste man unna sig något ibland om det inte händer alltför ofta. Yoga och meditation är nog väldigt bra jag har provat båda men inte riktigt fastnat för det men alla har vi våra favoritgöromål med träning m m.

 • 25 jan 2020 07:21
  Bella50

  Förbjuden frukt smakar ofta godast...heter det ju. 

  Vi ger inte upp kampen...vi vill aldrig tillbaka. 

  Vad spännande med tygaffär. Pepp.

 • 29 jan 2020 15:34

  Paloma: Jag hoppas verkligen att jag ser till att cykla så ofta som möjligt. Det vore verkligen fantastiskt att få så mycket "gratismotion". 

 • 29 jan 2020 15:36

  aregnisw: Jag gillar yoga mer än att meditera, men hör så mycket gott om det och försöker verkligen få in en rutin på det. Men samtidigt kan jag inte märka något resultat direkt. Kanske är resultatet bara att jag sitter still en stund. Men många pratar om att de blir mer koncentrerade osv. 

  Yogan däremot känner jag gör att jag blir lite mjukare i kroppen och det behövs verkligen. Känner mig lite stel från och till.

 • 29 jan 2020 15:37

  Bella50: Nä vi vill verkligen inte tillbaka igen. Men unnar oss lite förbjudet ibland så att det inte blir lika lockande och förbjudet!

Logga in för att skriva en kommentar.