icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 249992
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
26 juli 2019 08:34
1

Ändrat mindset

Jag tycker att det är extremt svårt att hålla fast vid sina rutiner när det är sommar/semester. Som egenföretagare har jag kanske inte direkt semester på samma sätt som när jag var anställd. Men jag har förstås lediga dagar eller åtminstone lediga halvdagar. 

Kanske är det mer "tillåtet" att avvika från sina rutiner när det är sommar. Eller är det bara något vi intalar oss för att kunna äta annan mat under sommaren än vad vi tillåter oss övriga året? 

Jag har märkt den här sommaren att min vikt nog är mer stabil än tidigare. Även om jag både ätit lite mer kolhydratrik mat, druckit lite mer vin och även ätit efterrätt lite oftare så håller jag mig runt min "målvikt" och det känns väldigt skönt. 

Jag har också "lyckats" låta bli att väga mig varje dag och det känns bra. Det är inte så att jag gjort ett aktivt val att inte väga mig varje morgon utan det har blivit så eftersom jag haft fullt av folk omkring mig och mina rutiner har ruckats på en del. Och det känns faktiskt helt okej. Jag känner mig stabil med min vikt och mitt matintag och känner mig säker på att jag inte överäter utan att ha kontroll. Om inte kontroll så i alla fall medvetenheten att jag med enkla medel kan komma ner till min jämnvikt OM jag skulle börja gå upp igen. 

Jag har nog faktiskt ändrat mitt mindset och vet att jag inte helt kan släppa taget om vad jag äter om jag ska kunna behålla min vikt resten av livet. 

Lycka till till dig som just nu kämpar med att gå ner i vikt. Det går faktiskt och det är helt enkelt ett gram i taget som gäller.

Ge inte upp!

Gillar

Kommentarer

  • 26 jul 2019 19:55
    gittan52

    Kanske är det så att vi kan släppa efter lite, ibland, utan att det påverkar vår uppnådda målvikt. Så länge vi har vår grund och snabbt återgår till den så kan vi nog tillåta oss det.

Logga in för att skriva en kommentar.