icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 235768
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
20 oktober 2019 16:11
1

Ändrade vanor ger viktuppgång

Efter flytten har jag inte kommit in i några nya rutiner med träning, promenader osv. Har däremot kommit in i rutinen att jobba fokuserat och det är framför datorn, så jag rör mig för lite. Men för några dagar sedan insåg jag att så här kan jag inte låta det vara. 

Jag kom på att jag ska försöka få in rutinen att ta en promenad efter lunchen vid 12. Då lämnar jag ändå arbetsplatsen lite och kan se till att gå en runda. Så några dagar har jag tagit en 30-45 minuters rask promenad efter maten innan jag jobbar igen.

Idag kom jag dessutom på att jag faktiskt kan cykla en sväng. Det fungerar åtminstone tills vädret blir sämre. Jag pumpade min cykel som jag inte använt på flera år och cyklade dryga 5 km. Det kändes superbra och jag kände att det finns potential att bli starkare i tex. benen. laugh

Jag har också sett till att tänka på vad jag äter och inte druckit någon alkohol i helgen. Det ger resultat direkt. Hoppas att det syns även på vågen i morgon då det är veckovägning. 

I morgon ska jag försöka komma ihåg att mäta mig också och föra in det i ett dokument jag har och även här på MD. 

Gillar

Kommentarer

  • 20 okt 2019 20:40
    Bella50

    Håller en 👍

Logga in för att skriva en kommentar.