icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 167991
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
11 mars 2018 11:11
5

Ändra start och målvikt?!

Hur har du gjort, har du ändrat vikten som syns i din profil när du gått ner till din målvikt och håller dig där??

Jag vill ju inte påminnas hela tiden om hur det var innan min viktnedgång och dessutom väger jag mindre nu än målvikten som står i profilen. Konstigt nog känns det konstigt att ändra men samtidigt är ju mina förutsättningar annorlunda nu. 

Jag vill gärna få kommentarer om hur du gjort och kanske även hur du tänkte när du ändrade eller inte ändrade. 

Tack på förhand

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 mar 2018 11:20
  paloma

  Grattis☺

  Jag tycker det är motiverande att se vart jag startade, så jag låter den stå kvar. Målvikten kan du sänka till du blir nöjd.

  Dessutom så kan det peppa andra att se hur mycket du gått ner👍

 • 11 mar 2018 11:31

  Fantastiskt! 

  Panta rei - allting flyter. Du är inte längre den du var när du började din resa, det är därför ditt val och din rätt att lämna det bakom dig. Det spelar ingen roll vad andra tycker är rätt och riktigt. Du gör det du mår bäst av, din kamp blir inte mindre värd. Du har gjort ett fantastiskt jobb och jag vet inte vem du är men jag är stolt ändå! 

  Du kan starta en ny resa där din startvikt och målvikt är densamma och jobba på att hålla dig där om det är det du önskar. Jag hejar på dig oavsett.

 • 11 mar 2018 14:25

  Jag har låtit min stå kvar, har nog inte tänkt så mycket på det. Min maxvikt var 10 kg mer än den startvikt som finns registrerad här på Matdagboken. Jag tycker det är bra att kunna se hur mycket medlemmarna har gått ner eller tänker gå ner, men det behöver ju inte stå just i profilen, utan det kan ju framgå i presentationen.

 • 11 mar 2018 14:30
  gittan52

  Eftersom du frågade efter hur vi har gjort så har jag inte ändrat startvikten, den vill jag gärna ha kvar.

  Men jag har ändrat målvikten vid några tillfället. Från början har jag för mig att den låg på 79, bara för det skulle ha varit så häftigt att komma under 80-strecken och att jag då skulle kunna glädjas åt att ha gått ner 25 kg.

  Men för något år sedan insåg jag att det nog inte var realistiskt så jag ändrade den till 84 kg. Det såg jag mer som en gräns jag inte ville överstiga.

  Nu tänker jag mer att jag är nöjd om jag ligger mellan 79,5-83,5 kg och då helst i den nedre delen av det. Den möjligheten finns inte att lägga in i MD så den har jag lagt till i Excel, både för mig och för de som är med i gruppen Hålla Vikten.

  Så tänkte jag  smiley

 • 11 mar 2018 15:02

  Tack för era kommentarer Paloma, Milias, Medlem16 och Gittan52. Nu har jag ändrat min start och målvikt och känner mig nöjd med det. La till min viktnedgång i texten och det känns bra att det faktiskt står om det någonstans. Det är ju faktiskt en prestation som jag är otroligt nöjd med. 

Logga in för att skriva en kommentar.