icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 224696
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
8 juli 2022 14:41
4

Återhämtning och nystart

Nu är vi hemma igen efter bilresa i Europa. Två veckor på väg och utan att själv kunna laga mat innebar för mig att jag åt precis vad jag hade lust till och förstås vad som fanns tillgängligt.

Jag vet att jag kan få tillbaka kontrollen och det kändes inte ens som att jag tappade någon kontroll så det var helt lugnt. Ingen överätning alls utan mer att jag åt saker som jag inte brukar. Bröd varje dag t.ex.

Men nu är jag hemma igen och nästan direkt när jag kom hem fick jag feber och har legat utslagen tills idag i stort sett.

Jag hann komma igång med träningen i måndags men på eftermiddagen kom sjukdomen över mig.

Men nu är "avgiftningen" igång och sedan när jag märker att jag inte går ner mer "av mig själv" ser jag till att göra åtgärder. I nuläget har jag gått ner 1,3 kg trots att jag inte rört mig särskilt mycket, ätit vanliga portioner och varit sjuk. Men efter att ha ätit rejält med kolhydrater varje dag i två veckor och sedan ett abrupt slut kan det bara gå neråt. Tänk om jag "blev sjuk" för att jag slutade äta så mycket kolhydrater, som en slags abstinens? Nåja, så är det säkert inte, men det är skönt att börja äta vanligt igen.

På måndag hoppas jag att jag fått tillbaka mitt normala jag och då ska jag börja träna mer regelbundet igen för att bli starkare. Efter nästan en vecka i sängen känns det i ryggen så jag börjar med att stärka rygg och mage. Men jag ska förstås stärka hela kroppen. Jag hoppas verkligen nu att jag inte får något återfall utan blir helt frisk över helgen.

Gillar

Kommentarer

 • 8 jul 2022 17:10
  seglar67

  Är du säker på att det inte var covid? Nu hör jag från alla håll och kanter att folk har covid igen. Min son, som vi träffade i helgen, skickade nyss en bild på ett positivt test... Men skönt att du är bättre! Bröd är verkligen ett svårt kapitel på resande fot. Sjukperioden kanske rent av hjälpte till att ställa om kosten?

 • 8 jul 2022 20:42
  paloma

  Skönt att du börjar piggna till. Ibland när man slarvat med maten kan det vara skönt att återgå till sina rutiner.

  Krya på dig!

 • 9 jul 2022 08:08

  Ja, både Tyskland och Frankrike rapporterar över 100 000 nya covid-fall om dagen just nu så jag tror definitivt mer på det än att det skulle ha med kolhydrater att göra. Här rapporteras det ju inte, men jag vet att det är flera som har covid i Stockholm just nu. Tänk bara på att smyga igång träningen lugnt så att det inte blir bakslag.

 • 11 jul 2022 10:18

  Tack Seglar67, Paloma och Inta för kommentarerna.

  Jo, det var nog kanske covid som kom hit igen. Vi har ju mött otroligt mycket folk på vår resa så det är inte helt otroligt. Vaccinet hjälpte väl till att jag inte blev så sjuk och maken med 4 sprutor har än så länge klarat sig. 

  Jag känner mig okej nu igen även om kroppen är stel och öm. Först några veckor på resa och i olika sängar och sedan flera dagar utslagen i sängen gör inget gott för kroppen. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.