icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 309870
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
6 April 2018 10:36
1

Åter till ordningen

Efter att viktnedgången fortsatt insåg jag att jag behövde äta något mellanmål för att bli mer stabil i vikten och det hjälpte. Jag vill  hålla mig i nedre delen av mitt viktspann på fyra kilo, där det är två kilo under målvikten och två kilo över som är "okej". Men som sagt, jag vill hålla mig på de två undre kilona. 

I påsk åt jag både lite godis och efterrätt vilket jag aldrig gör annars och visst gav det utslag. Kanske binder det mer vätska och jag läste någonstans att även salt mat binder vätskan så att det blir en viktuppgång. Men nu är jag tillbaka på samma vikt som innan påsk. 

De senaste dagarna har jag varit väldigt hungrig på förmiddagarna och faktiskt ätit frukost trots att jag "egentligen" vill äta enligt 16:8 7 dagar i veckan. Men samtidigt har jag varit väldigt aktiv den här veckan och antagligen är det därför jag är mer hungrig och behöver fylla på lite extra. Jag är ganska hård mot mig själv när det gäller vad jag får äta, men nu har jag varit snäll mot mig själv och faktiskt ätit frukost tidigt även om det känts lite konstigt.

Idag kommer ena dottern med sin bebis och hälsar på och sover över till i morgon. Det ska bli supermysigt och vi ska äta gott, mysa, sticka och kanske titta på någon film och självklart ska jag gosa massor med mitt lilla barnbarn. 

Gillar

Kommentarer

  • 6 Apr 2018 16:58
    Bella50

    Låter helt underbart. 😁✌️

Logga in för att skriva en kommentar.