icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Efwas blogg

LCHF 264501
Jag kör 16:8 och LCHF och tränar styrketräning och yoga hemma och ger mig gärna ut på en powerwalk i omgivningarna.
Har ätit LCHF sedan 2007 men slarvade under början av 2017 och det märktes på både vikten och formen på kroppen. I september -17 fick jag nog och på två månader gick jag ner från 72.1 till min målvikt 64 kg. Efter det gick jag ner ytterligare lite och där vill jag stanna. Det är nu det börjar för att få den nya livsstilen att fungera.

Jag har bott drygt 10 år i södra Frankrike men i oktober 2019 flyttade vi tillbaka till Sverige. Nu ska jag se till att jag håller vikten även i mitt nya liv.
8 januari 2018 11:53
2

- 10.6

Jag trodde att jag skulle ha plus på vågen idag efter att ha ätit och druckit gott i helgen. Dvs druckit bubbel och vin, ätit nötter som jag inte brukar och även lite mer frukt än vanligt. Men det var nedgång igen. Så nu har jag bestämt mig för att börja äta en liten frukost på morgonen och ta kokosfett i morgonkaffet. 16:8 är verkligen perfekt när jag vill gå ner, men nu får jag börja äta lite mer helt enkelt. 

Jag ska registrera min mat några dagar för att se hur mycket jag verkligen får i mig och sedan justera efter det. Visst är det konstigt att först är det viktuppgång som inte går att hantera utan att verkligen ta tag i det och sedan är det hur lätt som helst att gå ner. Är jag kanske för strikt mot mig själv?

Gillar

Kommentarer

 • 8 jan 2018 14:18
  paloma

  Det är lätt att man i sin iver att gå ner stramar åt mathållningen lite för mycket, då kan det vara bra att ändra lite på det. Jag väljer att äta lite snålare på vanliga veckodagar, för att äta lite mer onyttigt på helgen.

  Jag brukar visserligen öka något kg över helgen, men det går jag fort ner under veckan efter☺

 • 8 jan 2018 21:02

  Bra att du funderar och reflekterar Låter ju också hoppfullt för en annan att det kan kännas lätt att gå ner i vikt winkJag är ju bara  i början på min resa.

  Tack för att du ger mig motivation heart

Logga in för att skriva en kommentar.