icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Dixxas blogg

LCHF 76 kg 66 kg 49106
Starten på mitt nya liv börjar idag, 2019-07-15, på min första semesterdag!
NU FÅR DET VARA NOG! med att inte orka gå i trappor, med att inte vara energilös, med att inte vara helt slut, samt med att få bort mitt sockersug!

Kickstarten gick över förväntan med att vara LCHF-strikt! Vi fortsätter, jag har fortfarande en del cm runt magen som ska bort. Blir lättare när zumban sätter igång till höst, har tänkt mig att träna 3 ggr/vecka. Rodd x2 med zumba.

MD hjälper verkligen till, skönt att bli medveten om vad man äter och hur man ska äta.
19 juli 2019 08:24
4

Vad händer i kroppen?

Som ovan, vad händer i kroppen?

Jag har inte haft mens på 1 1/2 år!

Igår hände något, jag började att blöda... Jag ringde faktiskt barnmorska direkt nu på morgonen, för jag blev lite nervös efter googlande på 1177.

Jag ska se det som en tillfällighet men ändå ha koll på det. Troligtvis har jag lagrat östrogen och nu när jag har börjat med lchf  sätter något igång. Blir till och handla trosskydd (de har jag slängt tillsammans med ob för länge sedan). wink

----

Att tänka positivt och berömma sig själv är en del i processen att bli ditt nya lättare jag. Se på dig själv och skriv ner fem positiva förändringar du märker på din kropp och ditt humör.

* Inte hungrig mellan måltiderna.

* Piggare på morgonen.

* Huvudvärken är nästan borta.

* Klockan sitter inte åt om handleden.

* Shortsen är inte riktigt lika svåra att knäppa.

----

Dagens uppgift: Följ upp! 

Söndagar kommer att bli min väg/mät och följ upp dag!

----

 

Kommentarer

 • 19 juli 2019 10:48
  gittan52

  Mycket "märkligt" kan nog hända i kroppen vid en radikal koständring. Vad beror det på att du inte haft mens på så länge, tidigt klimakterie?

  Att tänka positiva saker har hjälpt mig många gånger wink

 • 19 juli 2019 11:01

  @gittan52 Jag vet faktiskt inte varför jag inte har haft mens. Jag få se hur detta utvecklar sig annars får jag ta kontakt med vc och be dem kolla upp det. 

 • 21 juli 2019 13:59

  Hur gammal är du Dixxa? Annars vet jag att det där med klimakteriet kan vara märkligt. Hade en arbetskamrat som inte hade haft mens på flera år (hon var i ”rätt” ålder), sen började hon plötsligt störtblöda. Sen hade hon mens igen i ett år. Innan det hade det hänt jobbiga saker i hennes liv som var ”över” sen nåt år tillbaka. Både fysiska och psykiska saker kan ju påverka det där.

 • 21 juli 2019 15:15

  Jag är 44 år, vet att min mamma kom i klimakteriet när hon var runt 45.

Logga in för att skriva en kommentar.