icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Dixxas blogg

LCHF 76 kg 66 kg 49114
Starten på mitt nya liv börjar idag, 2019-07-15, på min första semesterdag!
NU FÅR DET VARA NOG! med att inte orka gå i trappor, med att inte vara energilös, med att inte vara helt slut, samt med att få bort mitt sockersug!

Kickstarten gick över förväntan med att vara LCHF-strikt! Vi fortsätter, jag har fortfarande en del cm runt magen som ska bort. Blir lättare när zumban sätter igång till höst, har tänkt mig att träna 3 ggr/vecka. Rodd x2 med zumba.

MD hjälper verkligen till, skönt att bli medveten om vad man äter och hur man ska äta.
31 juli 2019 14:29
3

Sockerfritt godis

Det här med sockerfritt godis. Kan jag äta det? Har varit och handat lite sockerfritt idag inför helgens bravader. Jag valde medvetet bort "kan innehålla spår av vete" och bara tog det sockerfria. Har inte tagit en bit ännu och väntar på helgen.

Kan jag äta det är frågan? blush

----

Har bakat lchf-scones och knäckebröd...undrar om inte knäckebröden skulle varit längre i ugnen så att de fick torka..mina är mjuka..

Idag denna regniga dag har jag varit på Ikea precis som 1000 andra. Fick lite nojja över att grannen berättade att de hade haft besök av mjölbaggar i skafferiet. Det hade vi för ett år sedan. Så jag åkte till ikea för att köpa glasburkar till alla mjölsorter (kokos/mandel mjöl) och allt annat för lchf. Blev ett par nya diskhanddukar och grytlappar också.

Ha en skön onsdag!

/L 

Kommentarer

 • 31 juli 2019 18:46
  paloma

  Du får räkna med att godiset är väldigt laxerande, jag firade en påskafton på toa efter 5-6 bitar sockerfritt godis😉

 • 1 augusti 2019 07:17
  Bella50

  Att byta ut ett godis mot ett annat....🤔...nja....det skulle inte jag så här i början av resan...det är vanan/ ovanan du bör bryta ...om du vill slippa sockersuget.

  Det gäller alla substitut. Att hitta sina ” triggers” och undvika dom är nog mera min metod. Det är inte lätt...men det går...och bara för att det står sockerfritt...eller är bakat på andra mjölsorter är det inte ” gratis” kalorimässigt. Långt därifrån.

  Att hitta sin egen väg till sin må-bra-vikt är ett vinnande koncept. Tycker iaf jag.

  Önskar dig lycka till på resan 👍

  Senast uppdaterad 1 augusti 2019 07:18

 • 1 augusti 2019 11:29

  Jag provade igår och det var inget bra! Vanan/ovanan blir lättare att bryta nu när jag vet hur ont i magen jag fick.. Blir inget godis i helgen. wink

  Sambon kände av samma sak. Så det får gömmas i skåpet tills en annan gång. yes

Logga in för att skriva en kommentar.