icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Dixxas blogg

LCHF 76 kg 66 kg 49124
Starten på mitt nya liv börjar idag, 2019-07-15, på min första semesterdag!
NU FÅR DET VARA NOG! med att inte orka gå i trappor, med att inte vara energilös, med att inte vara helt slut, samt med att få bort mitt sockersug!

Kickstarten gick över förväntan med att vara LCHF-strikt! Vi fortsätter, jag har fortfarande en del cm runt magen som ska bort. Blir lättare när zumban sätter igång till höst, har tänkt mig att träna 3 ggr/vecka. Rodd x2 med zumba.

MD hjälper verkligen till, skönt att bli medveten om vad man äter och hur man ska äta.
18 juli 2019 08:40
2

Mina mål

Dag 4

 

Mina mål:

* Få bort magen!

* Få mer energi att göra det jag vill.

* Stabilisera blodsockret. Har varit på endokrina mott för att utesluta diabetes... Som om mina andra sjukdommar inte räcker till (astma&allergi, sköldkörtel problematik, migrän)!

* Längtar efter att få börja med löpträning igen, vågar inte då jag för ett par år sedan gjorde en sklerolisering på hö häl. 

* Må bättre ur hälsosynpunkt!

----

Bakade lchf bröd, chokladmuffins och bountybollar igår. 

Sambon hatade muffinsen, jag tyckte de var helt okej. Bountybollarna var däremot ingen höjdare! Får se hur brödet smakar, vågar knappt smaka...

Nej, tacka vet jag "redigt" bak! Dvs med vetemjöl i. wink

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 juli 2019 10:08

  Tips kan vara att prova att rosta brödet, de brukar bli bättre då.

  Fröknäcke rekommenderas, det brukar bli gott som brödsubstitut.

  Jag använde det en del redan tidigare då jag drog ned på gluten. Annars tycker jag nog att brödrecepten mest ger något som bara smakar ägg, Hittade ngn variant tidiogare på ett kesobröd som jag har för mig var rätt ok, ska försöka leta upp det igen. Det var okej om man rostade det vill jag minnas. Tror tyvärr att det bästa är att lära sig att inte äta "bröd" alls. 

  Fikabröd brukar fungera bättre, även de bakade på vetemjöl innehåller ju liknande ingredienser tex mycket ägg, dessutom kan kryddningen göra sitt. Jag brukar krydda lite extra och använda starka smaker tex ingefära (pepparkaksmuffins tex blev bättre än vanliga smakmässigt tyckte jag). På bakasockerfritt.se finns mängder av recept (LCHF är en egen kategori) men de faller nog inte under strikt LCHF. Fast kanske det är bra att ha något bakat i frysen som man kan ta fram och äta när det ska fikas en födelsedag eller liknande. 

 • 18 juli 2019 13:50

  min räddning är propuds chokladpudding. inget socker och mycket proteiner och jag tycker den är lika god som vanlig chokladpudding. 

Logga in för att skriva en kommentar.