icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
30 augusti 2013 11:07
5

Min nya livsstil!

Jag har äntligen hittat en livsstil som passar mig! Så här vill jag leva hela resten av mitt liv! Jag mår så himla bra, känner mig pigg och frisk och går ned i vikt. Jag har sex kilo kvar tills jag är i mål. Men även om jag inte gick ned i vikt skulle jag inte vilja byta bort denna livsstil för allt i världen! Hur gör jag då? Jo, jag äter så få kolhydrater som möjligt. Och de kolhydrater jag äter försöker jag i största möjliga mån vara ”art-egna”. Alltså sådana kolhydrater som våra människokroppar är skapta för att klara av att äta. Dock utesluter jag inte mejerier, utan äter ost, grädde, turkisk yoghurt och har mjölk i kaffet. Jag äter bär; hallon, björnbär, blåbär och jordgubbar, men undviker frukt. Och jag äter väldigt mycket mer gröna grönsaker än jag någonsin gjort i hela mitt tidigare kolhydratsstinna liv! Spenat, zucchini, broccoli, sockerärtor, haricot verts, bladsallad, gurka och så blomkål, paprika och tomat, men de är ju inte gröna. Jag äter fett. Smör, olivolja, rapsolja och kokosolja. Och allt synligt fett jag kan hitta på mina köttbitar! Och jag äter kött till varje måltid. Bacon, fläskkött överlag, köttfärs, nötkött överlag, kyckling och fisk. Sedan dricker jag vatten. Helst med bubblor. Och kaffe. Vill jag festa till det äter jag mandlar, ostar, bär med vispad grädde eller lite mörk choklad. Jag äter ytterst få ersättningsprodukter för kolhydratsmat. Och i veckorna äter jag ingenting mellan klockan 20:00-12:00, mest för att jag inte behöver äta om jag inte är hungrig. På helgerna gillar jag dock att sitta ned och äta brunch i flera timmar med familjen! Träningsmässigt försöker jag vardagsmotionera varje dag med att cykla till jobbet och gå en morgonpromenad precis när jag vaknar. Jag hoppas kunna utöka detta med ett gruppträningspass i veckan (på lunchen) och kanske byta ut en morgonpromenad mot ett styrketräningspass på gymmet. Inte för mycket och inte för lite. Lagom. Så att man får ny kraft och orkar med allt annat! Men man måste röra sig om man sitter framför en dator hela dagarna! Jag har slutat att deppa ihop när jag gör felsteg och felstegen blir allt färre. Jag bestämmer att jag får äta en glass om jag vill vid bestämda tillfällen. Att jag får äta tårta om jag går på kalas. Om jag vill. Men jag bestämmer i förväg. Så impulsäter jag inte. Jag bestämmer då också att jag är beredd att ta konsekvensen av detta. I mitt fall betyder det magbesvär och avsaktad viktminskning. Magbesvären väljer man inte så gärna har jag märkt. Jag blir besviken på mig själv om jag inte orkar stiga upp på morgonen och gå min promenad, men försöker se hur jag ska göra för att det ska bli lättare nästa gång istället för att gräva ned mig för att jag är en sådan looser. Jag tycker att jag är duktig som går en kort morgonpromenad istället för att tycka att jag är dålig som inte tränar en timma på gymmet. Och sist, men inte minst viktigt är att jag har slutat stressa på mitt jobb! Även hemma har jag försökt minska på stressfaktorer med att storhandla på Mathem på internet som kör hem maten dagen efter. Och genom att leja ut hämtning och lämning av lillasyster på de större barnen. Sömnen är fortfarande inte i hamn, jag sover på tok för lite. Men jag försöker lägga mig tidigare ibland. Jag hoppas snart kunna säga att jag sover sju timmar varje natt. Jag tror det skulle få den där sista lilla pusselbiten att falla på plats! Jag väljer fortfarande aktivt varje dag att inte leva som jag gjort tidigare. Att inte äta mackor till frukost, mellis, lunch, middag och kvällsmat. Eller makaroner och ketchup. Eller färdiga matlådor. Billy Pizza, osv. Att inte dricka läsk med tillsatser och konstiga ämnen. Godis som ju bara består av E-nummer. Socker och bullar och kakor. Chokladbitar i tid och otid. Jag unnade mig än det ena än det andra och tänkte att jag var snäll mot mig själv, när det egentligen bara gjorde mig sjuk. Jag åt för att trösta mig själv, för att fira, för att jag hade tråkigt, för att vara social, för att jag var ensam och kunde. Och så vidare. Jag tränade inte och blev arg på allt jag inte gjorde men borde – tyckte att jag var sämst i världen. Jag stressade ihjäl mig hemma och på jobbet och var alltid på dåligt humör. Och jag sov ingenting alls. 3-6 timmar per natt. Varje natt året runt. Jag mår mycket bättre när jag väljer rätt! läs gärna min blogg: www.cirpaslivlivmedlchf.blogg.se

Kommentarer

 • 30 augusti 2013 13:22
  Jaa, pepp!
 • 30 augusti 2013 16:19
  Härligt, grattis!!
 • 30 augusti 2013 19:38
  Vad bra =) Grattis!
 • 30 augusti 2013 21:50
  Pepp till dig och kom i håg du duger och är jätte duktig.. :)
 • 31 augusti 2013 16:06
  Tack allihop!!! :)

Logga in för att skriva en kommentar.