icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Den här bloggen handlar främst om min mat och träning, stress och sömn och annat som hör hälsan till.
Hur jag lyckas och misslyckas med det jag företar mig.

Jag läser nästan alla blogginlägg här på matdagboken och blir väldigt inspirerad av många och vill gärna vara med och hjälpa till att peppa och motivera andra. Har ni åsikter och tankar om det jag skriver blir ingen gladare än jag om ni delar med er här i kommentarsfältet!

Matdagboken ser jag som ett forum för goda råd och hjälp med motivation. Så vi slipper snubbla över samma stenar där någon annan redan snubblat!

http://cirpaslivmedlchf.blogg.se/ är en blogg med tankar om mitt liv, min mat, min träning, min familj och bara allmänt ditt och datt.
Titta gärna in på den med om ni har tid!
10 juli 2013 08:21
2

Kosten igår och dagens experiment

Frukost: äggröra på 2 ägg, kaffe med mjölk Förmiddagskaffe med mjölk Lunch: grillade kycklingvingar (5st), sparris (8st) med bearnaisesås och smör. Vatten till. Kaffe med mjölk efteråt. Mellanmål: en halv ölkorv Middag: stekta fläskkotletter (2st) med gurka, gul paprika, körsbärstomater, bladspenat och bearnaise. Bubbelvatten till. Känner mig nöjd med dagen. Risken finns att jag väldigt snart tröttnar på bearnaisesås, men ännu tycker jag att det är gott och äter glatt på med frisk aptit! Att jag dricker kaffe med mjölk är något jag bara har accepterat nu. Många av mina kolhydrater får jag genom mjölken, men det får vara så länge. Om ett tag kanske jag kan ändra på mina kaffe rutiner, men just nu känns de orubbliga! [UNDERSTRUKEN][FET]Dagens experiment [/FET][/UNDERSTRUKEN] Idag hoppar jag över frukosten. Jag som är frukostmänniskan personifierad! Anledningen är att när jag vaknade imorse så var jag fortfarande mätt. Det brukar jag ofta vara när jag stiger upp klockan 5 på morgonen. Dock brukar jag alltid trycka i mig mina ägg ändå, så att jag ska [KURSIV][FET]slippa bli hungrig[/FET][/KURSIV] sedan. Och då står jag mig alldeles utmärkt till lunch vid 11:30. Jag är nästan rädd för att skippa frukost, äter den slaviskt varje morgon och mår ganska bra av det. Så varför ändra ett vinnande koncept?! Imorse var jag inte hungrig och orkade inte göra iordning några ägg och hade förstås inte förberett något annat heller. Och då hoppade jag helt sonika över frukosten och tänkte att "[KURSIV]herregud, halva Sverige håller ju på och fastar till höger och vänster - då ska väl jag klara en förmiddag utan frukost!?". [/KURSIV]Nu tänker jag att jag antingen ska ta lite ostrullar med smör klockan 9 när vi har förmiddagskaffet här på jobbet, men om det funkar ska jag försöka skippa det och OM det skulle bli katastrof hunger sedan, så kan jag ju alltid äta lunchen tidigare... Jag berättar sedan hur det gick. Jag fastar alltså inte på riktigt, utan har bara ett lite längre uppehåll mellan målen. Eller nåt? Hihihi. Och förresten har jag ju redan druckit en kopp kaffe med mjölk, för den kunde jag inte hoppa över när jag väl kom hit till kontoret! Hoppas att ni får en härlig dag vare sig ni fastar eller är proppmätta av semesterfrukosten!

Kommentarer

  • 10 juli 2013 09:56
    perjoh
    Har du provat med vispgrädde i kaffet? Jag dricker mycket kaffe och sparade in kolhydrater genom att byta ut mjölken mot halva mängden vispgrädde.
  • 10 juli 2013 10:04
    Ja, jag dricker ofta med vispgrädde hemma! Dock inte på jobbet, men har tänkt tusen ggr att jag ska köpa ett litet paket varje måndag och ha på kontoret! Jag har också tänkt att jag ska göra iordning fettkaffe hemma och ta med till jobbet... Det kommer snart att sluta bara vara tanke och omsättas i praktiken! Anyday now... ;)

Logga in för att skriva en kommentar.