icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Cim80s blogg

77 kg 65 kg 10300
Hej Cim 38 år , Nystartad på Kickstart keto Diet . Detta med dieter är jag helt grön inom
17 augusti 2019 22:19
7

Dag 13 & annat tex fortsätter krångel via app

Go kväll :) 

Denna dag har varit fullt upp . Varit på lek & buslad o varit upp i klätter grejer mm med dottern . Lite annan aktivitet :P . Efter det blev det hundparken med vovvarna . Inte mycket till o ligga på soffan idag inte . 

Det fortsätter med krångel via appen ,är inne lägger in mat mm men när jag ska blogga så måste jag logga in :o men så kommer feltext . Dock funkade det tillslut ! Ändå är jag inloggad o ser allt annat . Lika så får jag meddelande att jag måste va medlem för att se delar av recept ...... inloggad . Läsa recept via appen är bara att glömma . 

Idag va det tacogratäng o nu ser jag fram emot lunch igen . Misslyckade langosen blev godare microvärmd till lunchen idag . Vad jag önskar det kom räkbakelse på schemat . Så sugen på det , räkor . Man får drömma . I morgon går jag in på vecka 3 . När man har kul går det snabbt :) . Sen är bara en vecka kvar på min kickstart o jag börjar oroa mig hur jag ska klara av detta med att lägga upp diet schema själv . Att få rätt mängd av allt för en dag . Tips mottages gärna hur man ska lägga upp det olika för en bra tallrik . Finns mycket recept men kan man köra på lchf med om man vill fortsätta inom keto ? Hoppas på att nå min målvikt på 65 kg o keto tycks funka bra för att komma neråt . Någon som är kunnig inom detta får gärna tipsa lite ( ja om man vill) . Tycker gruppen här ger NOLL . Hur går man ur den? 

 

Vecka 3 har jag bestämt mig för att röra på mig mer för de sista 2 vill jag verkligen se mer resultat på vågen :D

Mer promenad o då jag testar spinning på måndag så hoppas jag att fortsätta även med det . 

Träningen jag får schema på Här uteblir helt ..... ja jag måste erkänna . Blir liksom inte av . En del är enklare o sköta/följa helt enkelt  :P 

Gillar

Kommentarer

 • 17 aug 2019 22:39
  paloma

  Du kan ju använda en del recept som du äter nu, är du plusmedlem finns det  färdiga veckomenyer med Keto som du kan följa eller flytta runt så det passar dig🙂

  Om du vill gå ur en grupp meddelar du det i gruppen, då borde du bli bortplockad.

  Promenader gillar jag, jag brukar försöka gå 10 000 steg varje dag. Men ibland blir det mer och ibland mindre, jag har en aktivitetsmätare i fickan och kan kolla den i en app på mobilen.

  Lycka till med den andra halvan på din kickstart👍🙂

 • 18 aug 2019 09:21
  gittan52

  LCHF och Keto är väl i stort sett olika namn på samma sak? Så har i alla fall jag fattat det.

  På MD finns det många recept på just Strikt LCHF/Keto.  När du lägger in någon av dem, eller egna recept eller måltider i din MD så ser du hur fördelningen blir och kan lägga till, eller ta bort, så att det blir som du själv vill ha det.

  Ett tips är att redan nu börja fundera på hur du vill äta när du väl nått din målvikt.

  Ett sätt att få fler svar på dina frågor i din blogg kan vara att besöka andra bloggar, kommentera etc.  wink

 • 18 aug 2019 10:09

  Jag läser andra bloggar men tror inte ni förstår hur jag menar med va jag har svårt med sad Är att jag inte vet hur jag ska äta / Ligga i olika för en bra tallrik . Tex mängd fett , protein mm per portion , 

 • 18 aug 2019 10:20
  paloma

  Skriv till Jessica eller Johan, dom kan säkert hjälpa dig.

  Eller gå in på artiklar och välj veckomeny, där har du LCHF/Keto med alla diagram hur du ska fördela maten. Det borde redan stå i de recepten du får varje vecka från MD.

   

 • 18 aug 2019 10:45

  Jag tycker att det enklaste är att antingen följa det tioveckors-schema som finns här inne för Strikt LCHF/keto. Alternativt kan man välja de rätter som är markerade med just det i receptbanken. Jag har testat liberal lchf och det funkar inte om det är viktnedgång man önskar. Med färdig matsedel behöver du inte räkna på något annat än att hålla dig inom ramen för de kalorier du behöver för önskad viktnedgång. Jag inbillar mig att vi som äter keto kommer till en punkt då man fått en känsla för 80-15-5: 80 procent fett, 15 procent protein och 5 procent kolhydrater som är en formel många använder. 

  Det finns också massor med bloggar därute som har makroberäknade matsedlar om du surfar runt lite. 

  Hoppas du kommer vidare utan krångel. 

   

 • 18 aug 2019 11:50
  gittan52

  Jag vet inte om du redan gjort det, annars så bör du välja Strikt LCHF i ”Önskad energimängd” i dina medlemsinställningar.

  Då får du en cirkel i din MD som ser ut så här

  e797c0b8-c6b8-4255-b541-cac3e6d3bab1.PNG

  Cirkeln till höger är det du vill uppnå och den till vänster hur det ser ut just nu (taget från min egen MD)

  Om du t.ex. vill äta 1700 kcal så bör fördelningen för dig vara 150 gr fett, 65 gr protein och 15 gr kolhydrater. Det ger en energifördelning på 81/15/4 och 1723 kcal.

  Nu blir det sällan exakt så för varje portion, men summeringen för dagen bör ligga ungefär där.

  Hoppas det var svar på din fråga, annars får du fortsätta fråga smiley

 • 18 aug 2019 16:02

  TACK Gittan52 heart

  Hade inte valt det för jag visste inte vad man skulle välja där . Nu ska jag nog få mer kläm på det laugh

Logga in för att skriva en kommentar.