icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har svårt att förstå att inget händer på vågen. Tycker inte jag äter onyttigt. :( Men visst jag rör mig på tok för lite.
Vet att jag måste men har svårt att finna ro och balans i vardagen för att göra det. För ett par år sedan använde jag mig av Dukan dielten och rasade i vikt snabbt 18 kg på 3 månadre. Det var lätt att hålla sin vikt men efter att jag opererat bort livmodern så förändrades allt. Långsamt ökade jag i vikt och ibland var det lätt att gå ner i gen men nu sedan 2 år tillbaka icke! Visaren på vågen bara ökar. Så nu provar jag det här, att föra dagbok på det man äter. Skall bli spännande och se om det är som jag tror att jag äter nyttigt, så jag tänkte bara räkna kalorier de första veckorna och äta normalt för att se hur rätt eller fel jag har. Skall bli spännande det här.
12 maj 2019 11:12
8

Att komma igång.........

Första dagen och jag försöker starta upp bloggen efter att ha fyllt i matdagboken. Känns bra så långt. Har planerat dagens måltider, i huvudet i alla fall. Skall till sonen med sambo och äta sparrissoppa ikväll och har lovat ta med dessert. Det får bli dagens utmaning.  Jag är inte riktigt "vän" med programmet och appar. Lägga in, söka och skapa och så vidare men det får bli lite som det blir i början.

Och så det här med blogg. Trodde aldrig JAG skulle ägna mig åt sånt. smiley Kanske är det just det som kan sporra lite extra i just det här fallet. Att ta del av era erfarenheter och tankar och  förhoppingsvid  dela med mig av mina. 

Det är mycket med allt nu i början så ni som väljer att ta del av detta får nog ha lite överseende om det blir lite tokigt bland. frownsurprise

Min tanke är att de första veckorna förs dagbok för att se vad jag äter och hur nyttigt det är egentligen. Jag tycker att jag äter bra. Visst slinker det ner en chokladbit då och då men hur illa är det egentligen?

Vet att jag inte motionerar alls. Min motion är till garaget fram och tillbaka och eventuellt några vändor till kopieringsmaskinen på jobbet. Fruktansvärt dåligt. Försöker promenera ibland med en vännnna men det blir tyvärr inte tillräckligt ofta. Tänkte att jag skulle hitta ett kort program att göra hemma på kvällarna. Det får inte vara för många övningar bara och absolut inte för långt. Gärna med lite smidighet. Är det någon som har nåt att rekommendera? Jag tänker max 10-12 minuter. Det måste vara så att man faktiskt gör det.

Nu skall jag faktiskt ut i solen och röra lite på kroppen, klippa gräset och på ta lite i rabatterna. Det är bättre än inget!

Ha en fin söndag alla!

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 maj 2019 12:17

  Kan du göra armhävningar? Tänker att en del med knä- eller ryggproblem inte kan eller får göra vissa övningar. Det är bra att veta innan man börjar ge råd smiley

  Annars finns det gott om övningar som börjar med kroppen som motvikt, och som ger mycket grundstyrka. Till exempel armhävningar, jägarvila, hoppa hopprep, knäböj, dips mot ett bord eller höftlyft. Vilka övningar man väljer beror lite på vad man vill åstadkomma också, styrkträning förbränner inte så mycket kalorier så det är knappast därför man gör det men det är bra för snyggare form på kroppen och för att bevara muskelmassa när man går ner i vikt. 

   

 • 12 maj 2019 13:37
  gittan52

  Välkommen hit!

  Just nu är vi några som har bloggat just om bloggandet, hoppas att du inte blir förskräckt om du läser det  wink

  Jag har registrerat mat/dryck länge här på MD och det har hjälpt mig mycket och även fått mig medveten om vad jag egentligen stoppar i mig.
  De där chokladbitarna kan nog ställa till det… för oftast är det inte bara en chokladbit vi tänker så om ”hur illa är det egentligen”. Därför är registreringen toppenbra!

  Nu har jag, sedan två veckor, testat att väga mig varje dag och så länge jag inte överskrider vikten jag hade senaste måndagen så behöver jag inte registrera. Än så länge fungerar det.

  En liten önskan från mig är att du inte ligger kvar som ”anonym”. Personligen tycker jag det är lite intressant att kunna se t.ex ålder i medlemmars profil.
  Men det är så klart något du väljer själv.

  Varför blir promenaderna inte av? Finns det än mer underbar tid än nu att vara ute i naturen? Såvida man inte är  pollenallergiker förstås…

 • 12 maj 2019 14:42

  Jag slår också ett slag för promenader. Det är ett ypperligt sätt att motionera på ett enkelt sätt. Lycka till! 

 • 12 maj 2019 18:31
  AD72

  Jag trodde väl kanske inte heller att jag är nån "bloggmänniska", men jag har skrivit lite grann ändå sen jag gick med här och faktum är att det känns jättebra. Kanske lite för att man vet att man är helt anonym här, inga av mina vänner/anhöriga behöver se mina "svaga sidor". Känns lättare att öppna sig då och vara ärlig, på nåt sätt. Kommer nog att fortsätta skriva och jag tycker det är minst lika roligt att läsa om andras öden och äventyr och hur det går för dom.smiley

 • 13 maj 2019 17:54

  Armhävningar är helt ok att göra. Är bland det tråkigaste jag vet men mot en vägg har jag faktiskt inte provat förr. Skall testa det.

  Jag vet att promenader är perfekt men jag har inget annat till mitt försvar än att jag är lat. De 3 små bokstäverna som gör så ont att säga. Nja, (nu komer jag försvara mig) jag är inte lat egemtligen. Jag bara prioriterar fel för tillfället. :-)

  Jag skäms för att jag låtit mig hamna här och av den anledningen är jag anonym. :-) Kanske blir jag stärkt med tiden och kan dela med mig lite mer av mig själv. 

  Jag har tagit del av inläggen betr bloggning och hade jag läst dessa innan jag skrivit så hade jag inte börjat. :-) Vi får se om det är klokt eller inte.

   

 • 13 maj 2019 18:04

  Chsoy, jag hoppas du inte fäster något avseende vid de där inläggen. Det är inte så alla känner. 

  Du är inte ensam om att ha råkat försätta dig i en sits du inte trivs i. Alla här, varenda en av oss har varit där, eller är där fortfarande.

  Vi kämpar tillsammans!

 • 13 maj 2019 18:17

  Tack LadyG.

 • 13 maj 2019 19:07
  gittan52

  Det är ju jättebra att vi själva kan välja hur mycket vi vill ”blotta oss”.

  Jag blir lite nyfiken på vad det var, i bloggtrådarna, som skulle ha fått dig att avstå bloggandet om du läst dem innan?
  Det jag, och övriga skrev, är ju ingen ”sanning” utan bara vårt eget tyckande.

  Det har inget som helst att göra med vad vi alla bloggar om utan mer saknaden av en del bloggare. (åtminstone för min del)

  Men jag tycker att det är roligt när nya medlemmar börjar blogga och berätta om hur de planerar att ta tag i sin hälsa och sin vikt.

  Angående motionen så är det precis som du beskriver, det handlar nog mer om prioriteringar än om lathet.
  Jag har, sedan några veckor tillbaks, prioriterat promenader och stavgång före mycket annat.
  Ikväll tog jag en promenad med hunden och hade tänkt mig en sträcka på ca 3 km. Men det var så skönt ute och jag hade fått upp flåset lite, så det blev nästan 2 km extra.surprise

  Nu har jag ju fördelen av att vara pensionär och kunna ta vara på tiden som jag själv vill. Dessutom är jag frisk, har benen i behåll och en hund som behöver ut.
  Jag njuter av varje dag för jag vet hur fort saker och ting kan förändras. heart

Logga in för att skriva en kommentar.