icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Envisheten ska nu äntligen visa sej vara en framgångsnyckel - för en bättre hälsa.
3 juli 2022 11:53
1

Laktosintolerant och sköldkörtelfri!

Tack för era kommentarer & gissa om jag kommer att utnyttja er peppning & era framgångar för eget bruk 😉.

Jag har nog provat alla olika metoder för att gå ner och visst har det varit framgång men det brukar resultera i att jag är tillbaka på start + något kilo till.

Skillnaden denna gången är att jag gör det officiellt på många sätt, både här och i livet. Ju fler jag berättar det för dess jobbigare kommer jag tycka det blir om jag ger upp eller tar för många snedsteg...för man är ju tjurskallig, envis och fåfäng.

Några frågar vilken plan jag har - planen är att hitta ett sätt som passar mej och mitt liv. Jag kommer att äta enl. LCHF men inte med färdiga menyer utan kommer mer använda detta verktyget för att få ett schema på mitt ätande vilket har varit ett stort problem för mej - jag "glömmer" att äta, äter för sent på dygnet & för stora portioner när jag väl äter.

jag vill inte säga att jag äter speciellt dålig mat, inte snabbmat så ofta, ingen fredagsmys men händer dock popkorn och choklad i så fall. Jag älskar grönsaker och frukt & bär, dricker mest vatten under dagen...och så min mammas hembakade kakor....men nu ska allt socker och allt vitt mjöl bort. 
Har precis ätit en underbar omelett med solmogna hemodlade tomater och en liten bit grön chili.

Någon mer som har någon form utav ämnesomsättningsfel (medicinerar för den) som skulle kunna berätta om vilken metod eller plan de följer?

Söndag och sol och semester - inget planerat och alla möjligheter att göra något bra.....ska se om jag kan locka med sambon på en cykeltur!

Ha en fin dag! 🌞

Gillar

Kommentarer

 • 3 jul 2022 14:21
  paloma

  Hej och välkommen till matdagboken🙂

  Jag fick giftstruma 2010, och fick då jodbehandling. Nu äter jag Levaxin och Bisoprolol.

  Jag började med 5:2 när jag började piggna till eftersom jag till motsats till att gå ner mycket i vikt vid giftstruma gick upp i vikt. Jag nådde min målvikt efter ca 8 månader från 91 till ca 75 kg, sedan gick jag ner av bara farten till allt mellan 67- 72 kg. Detta höll jag i ca 6 år men fick sedan extraslag på hjärtat och fick börja äta betablockerare, det gjorde att jag ökade några kg som verkar vara omöjliga att gå ner. Tidigare gick jag långa raska promenader, men med mina extraslag blir det inte riktigt så för det triggar igång extraslagen. Jag försöker röra på mig så mycket jag kan i vardagen.

  Jag har satt ett vikttak som är någorlunda rimligt för mig baserade på min längd och ålder, BMI 25 som är 75,5 kg till min längd på 174 cm och jag fyller 59 år i oktober. Just nu ligger jag ett par kg över taket men jag räknar att det är så lite så jag har hållit mig viktstabil i snart 8 1/2 år. Sommaren är oftats en viktmässig utmaning för mig, då äter jag slarvigare i allmänhet och väger några kg mer.

  Jag äter inte efter någon speciell diet utan kör tallriksmodellen på husmanskost, och jag slutade att väga, mäta och räkna kalorier redan för 7 1/2 år sedan. Jag vill inte krångla till det så jag tröttnar utan satsar på att det ska hålla livet ut, det blir lättare då att äta som maken och resten av familjen. Och så väger jag mig en gång i veckan och ibland räknar jag ut snittvikten.

  Lycka till på din viktresa👍🙂

Logga in för att skriva en kommentar.