icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag älskar mat, smörgåsar och fika...Jag kan inte alls se det tråkiga i att laga mat till bara mig själv eller att sitta ensam och äta...Mat är alltid gott..Det är visserligen sällan jag äter ensam eller lagar bara till mig själv, om jag gjorde det oftare kanske jag tyckte annorlunda.
2 april 2014 10:23
1

Det är bara att resa sig upp, borsta av sig och fortsätta framåt...

Grattis på mig! Jag började min första plusmedlemsvecka med att gå upp 1,1 kg. Allt startade så bra i början av förra veckan. Maten vägdes och infördes och appen var ju super att ha, smidigt att föra in på direkten. Jag tog tag i mitt motionerande och startade ett träningsprogram på runkeeper. Springa en mil under 65 minuter efter 112 dagar. Jag tror inte att det är något jag kommer att uppnå eftersom det tar mig 50 minuter att springa 5 km idag...Men det kan ändå vara bra att ha ett program att följa tänkte jag. När jag ska springa så gör jag det helst på morgonen, men mitt första pass jag hade var på tisdagen och då jobbade jag så jag fick ta det efter jobbet. Åh, herregud, vad jobbigt det var. Snacka om att ha cement i benen...Men jag försökte tänka positivt att det kan i alla fall inte bli värre nästa gång. Som då skulle vara på torsdagen...Men då blev det jobb och övertid och kalas för en 13 åring..så nej..blev inget den dagen. Tänkte ta det på fredagen då istället. Vad spelar en dag för roll i det stora hela och på helgen skulle jag sköta mig...Vad händer?! Vaknar med en begynnande förkylning ont i halsen. Åker och jobbar och kommer hem och däckar....Orkar inget under helgen...mer än att äta.. Jag tillhör ju tyvärr inte dem som tappar matlusten av förkylning eller tycker att det är tråkigt när maten inte smakar något...Eller maten...Jag blir ju mest sugen på en massa skräp. Godis och sånt sött och lite salt också...Och jag tillåter mig. Det är ju synd om mig för sjutton! Solen skiner och jag ligger inne och nyser och fryser... Jag har ett aktivt arbete. Jobbar i hemtjänst och cyklar till och från jobbet och på jobbet..Så dagarna består av mycket rörelse...och det märks direkt när jag inte rör mig aktivt. På vågen. Jag ska förstås dra ner på ätandet de dagar jag rör mig mindre...men min hjärna/mage/lillajävulenpåaxeln har svårt att förstå.... Men nu har jag ställt upp delmål till mig. 2,5 kg i taget. Och jag har gjort matlista för nästa vecka. Och jag har idag börjat införa i matdagboken igen...Imorgon ska jag ta mig en lång promenad. I helgen ska jag jobba men det ska inte hindra mig från att motionera. Det är bara att resa sig upp, borsta av sig och fortsätta framåt..mot målet...

Gillar

Kommentarer

  • 2 apr 2014 13:18
    Ja, det är det enda man kan göra - upp och borsta av sig, små delmål är ju mer överkomliga och man behöver känslan av att lyckas. Det är vi värda :)

Logga in för att skriva en kommentar.