icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Sommaren 2012 nådde jag min målvikt och jag kände mig både nöjd och stolt. Sommaren därpå fick vi en underbar liten dotter och det där med mat och träning fick komma i andra hand. Nu är hon två år och jag känner mig motiverad att ta nya tag. Det har blivit en hel del extra kilon, men jag vet att det går om jag bara ger mig den på det!

Jag startar den 27 juli 2015 på 71,9 kg. Målvikt: 60 kg, Drömvikt: 55 kg.
24 februari 2014 11:09
8

Tjejvasan

Jag överlevde lördagen och även om jag inte var bland de snabbare att ta mig i mål känner jag mig nöjd med att ha gjort de 3 milen från Oxberg till Mora. Trots att jag satsade på att vara på plats i Oxberg en timme innan startskottet lyckades jag nästan komma försent. Jag fick småspringa från parkeringen till nummerlapps-utlämningen och sedan snabbt klistra fast skidmärkningslappar och sätta på mig nummerlappen innan jag kunde ge mig in i startfållan. Precis när jag kommit fram till de andra som stod och väntade gick startskottet – ingen vidare start med andra ord. Första biten drogs jag med i kaoset och gick ut på tok för hårt. Ganska snart insåg jag också att jag hade fruktansvärt bakhala skidor. Minsta lilla försök till att diagonala så åkte jag mer bakåt än framåt, så det blev att saxa uppför och staka där jag orkade. Ibland fungerade det också att åka utanför spåren, där hade jag lite fäste i alla fall. Tack och lov hade jag hyfsat med glid i början och fick åtminstone vila lite när det gick nerför. Efter en mils åkning kom jag fram till Hökberg. Där lade jag på ytterligare ett lager fästvalla innan jag gav mig av och sedan hade jag hyfsade skidor i säkert 15-20 minuter i alla fall. Sedan började spåren mjukna och det kom lite regn – då försvann precis allt glid. Nu började jag dessutom vara ganska trött i korsrygg och armar, så att staka var hopplöst tungt. Nu gick det i alla fall att diagonala, så jag tog mig framåt även om det kändes som att åka på ett par gamla träskidor. Efter halva loppet var jag riktigt slut och mör och det var nog bara tack vare en smörgås som jag fått på hotellet och tagit med i fickan som jag orkade fortsätta mot Eldris. Sista milen var tack och lov ganska flack, så även om jag fick jobba för varenda meter kunde jag ta mig igenom den på ren vilja. När jag så äntligen körde in på upploppet kände jag mig grymt nöjd med att faktiskt ha genomfört loppet, trots att jag inte orkat njuta överhuvudtaget. Det var lite synd att jag lyckades få till så extremt dåliga skidor, speciellt med tanke på hur otränad jag är. Men i det stora hela är jag som sagt ändå nöjd – jag gjorde det jag bestämt mig för, trots obefintliga förberedelser.

Gillar

Kommentarer

 • 24 feb 2014 11:13
  Bra jobbat
 • 24 feb 2014 11:37
  Grattis. Att ta sig i mål är nästan lika viktigt som att vinna, eller hur nu ordspråket var. :-) Jag vet hur körigt det kan vara i uppförsbacken efter älven, innan Vasa-spåren. Där drog jag på mig mjölksyra under skate-vasan då jag försökte hålla samma fart som resten för att inte vara stoppkloss och hade precis som du inte hunnit värma upp ordentligt.
 • 24 feb 2014 13:54
  lenaek
  Grattis jätte bra gjort!
 • 24 feb 2014 13:57
  Donnina
  Duktigt gjort av dig!! Bra att du inte gav upp utan kämpade in i det sista! Kan tänka mig att du har gott om träningsvärk idag...
 • 24 feb 2014 14:29
  Tita
  Bra gjort!
 • 24 feb 2014 22:18
  svalu: Tack! Ja och i mitt fall stämmer det verkligen bra :) Inte bara jag som gjort den missen, alltså... Nej, stoppkloss vill man ju inte vara och när det då är trångt så gör man ju allt man kan för att hänga med. Om det blir någon fler gång ska jag verkligen försöka komma ihåg att ta det lugnare i början. Åker du något lopp i år? Donnina: Tack! Träningsvärken är faktiskt inte alls så farlig som jag trodde att den skulle vara. Jag var helt slut när jag kom i mål, så jag är lite förvånad över att jag inte har det värre än så här.
 • 24 feb 2014 23:54
  @Aradil Nej, jag har lagt tävlingåkandet åt sidan. Åker bara för mitt eget nöjes och hälsans skull. Men som gammal tävlingsåkare följer jag det mesta i längdåkning.
 • 28 feb 2014 08:19
  Åminne
  Bra jobbat!

Logga in för att skriva en kommentar.