icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Sommaren 2012 nådde jag min målvikt och jag kände mig både nöjd och stolt. Sommaren därpå fick vi en underbar liten dotter och det där med mat och träning fick komma i andra hand. Nu är hon två år och jag känner mig motiverad att ta nya tag. Det har blivit en hel del extra kilon, men jag vet att det går om jag bara ger mig den på det!

Jag startar den 27 juli 2015 på 71,9 kg. Målvikt: 60 kg, Drömvikt: 55 kg.
4 augusti 2011 19:39
4

Lax med fänkålsmos (LCHF)

Försöker lära mig att få in fisk som en naturlig del i min mathållning. Så här i början har det bara blivit lax - men det är en start i alla fall. Eftersom jag inte är så väldigt road av att stå vid spisen gäller det att hitta snabba och enkla lösningar så när jag läste att man kan tillaga frusen, portionsförpackad lax direkt i plasten var jag tvungen att testa. Lade ner den frusna laxen (135g) i plastförpackning i kokande vatten och lät den koka i 9 minuter. Sedan stängde jag av plattan och så fick den ligga kvar i 4 minuter i det varma vattnet. Perfekt! Tog en nypa salt och några varv med pepparkvarnen över för att få lite mer smak bara. Medan laxen kokade improviserade jag fram ett tillbehör - fänkålsmos! Tog en ansad [FET]fänkål[/FET] (155g) och skar i bitar som jag lät koka cirka 3 minuter. Hällde bort vattnet och sedan mixade jag fänkålen tillsammans med 1,5 msk [FET]vispgrädde[/FET], 2-3 krm [FET]salt[/FET], 1 tsk [FET]vitvinsvinäger[/FET] samt [FET]peppar[/FET]. Körde det sedan en liten stund i mikron också för att det skulle bli lite varmare. Tyckte faktiskt att det blev riktigt gott och det passade fint till laxen. Tillsammans blev detta: [FET]373kcal[/FET] * [FET]26g fett[/FET] * [FET]29g protein[/FET] * [FET]4g kolhydrater[/FET]

Kommentarer

 • 4 aug 2011 19:48
  Lax och fänkål är jätte gott, men har inte haft en tanke på att göra mos av det. Hur tyckte du fisken blev?
 • 4 aug 2011 20:04
  Åt lax på restaurang för ett tag sedan och den serverades med fänkålspuré, så därifrån fick jag inspirationen. Jag tyckte den blev helt okej. Fryst fisk är ju inte detsamma som färsk så klart, men den fick faktiskt godkänt även av min kräsne make. Jag kommer definitivt att tillaga den så fler gånger.
 • 5 aug 2011 13:59
  gittan52
  Har inte haft en tanke på att man kunde koka den i förpackningen! Själv steker jag dem oftast i ugn med lite salt och citronpeppar på
 • 5 aug 2011 14:09
  Låter gott det med! Citronpeppar, det ska jag nog lägga till på inköpslistan tror jag. Måste ju passa superbra till fisk.

Logga in för att skriva en kommentar.