icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Sommaren 2012 nådde jag min målvikt och jag kände mig både nöjd och stolt. Sommaren därpå fick vi en underbar liten dotter och det där med mat och träning fick komma i andra hand. Nu är hon två år och jag känner mig motiverad att ta nya tag. Det har blivit en hel del extra kilon, men jag vet att det går om jag bara ger mig den på det!

Jag startar den 27 juli 2015 på 71,9 kg. Målvikt: 60 kg, Drömvikt: 55 kg.
6 september 2011 23:05
4

En skön insikt

Idag fick jag en reaktion på min viktminskning från någon som inte vet att jag kämpar. Min chef kommenterade att jag höll på att "försvinna". Först verkade hon lite orolig att det var ofrivilligt och kopplat till mitt psykiska mående, men när jag berättade att jag jobbade på det tyckte hon jag gjorde det bra. Hon sa också något i stil med att "det är väl verkligen svårt?" och jag insåg att - nej, det tycker jag faktiskt inte. Jag känner inte att jag offrar någonting. Inte nu längre i alla fall. I början saknade jag att ta några öl på helgen, men nu är jag inte ens sugen. Har smakat en spagetti och en nudel av mannen och det smakar ju bara deg - inget jag saknar. Ris har jag aldrig gillat och inte är jag särskilt förtjust i couscous och bulgur heller. Potatis - helt okej, men inget jag saknar. Bröd. Ja, det skulle väl vara det då. Nybakta frallor. Men jag har mina oopsies och lchf-frallor och de är faktiskt helt okej som alternativ. Godis slutade jag med ett par månader innan jag började med LCHF och det är inte så svårt att låta bli, trots att jag i grund och botten är en riktig gottegris. Börjar nog komma dithän att LCHF blivit en livsstil för mig. Jag mår verkligen bra av att äta så här.

Kommentarer

 • 7 sep 2011 04:13
  Bummlan
  GRATTIS! Det är ju verkligen det som är knepet - att hitta en form som funkar för en. Ett sätt där man inte känner att man avstår eller är duktig (fast lite duktig ska man alltid känna sig :)). Det är då man har alla förutsättningar att lyckas i långa loppet! :) Starkt jobbat!!!
 • 7 sep 2011 07:14
  Underbart att du kommit dit..jag är oxå där och visst är de härligt.. Jag håller med dig att de kan vara dessa nybakta bröd som kan lockats ibland.. Men de finns ju massor av annat som är godare och framför allt mycket bättre att stoppa i munnen... Pepp pepp
 • 7 sep 2011 09:17
  Bummlan: Precis! Då finns det ju liksom ingen anledning att falla tillbaks i gamla ätmönster, även om det skulle gå trögt ett tag. Jo, lite duktiga ska vi nog känna oss ändå - det är aldrig fel :) Tack! Audrina: Härligt att höra att du med är där, det blir ju så mycket enklare då. Jo, jag är svag för vitt bröd men som du skriver så finns det ju så mycket annat som är bättre och lika gott så man får satsa på det istället. Pepp på dig med!
 • 7 sep 2011 10:40
  gittan52
  Vad glad jag är för din skull :)

Logga in för att skriva en kommentar.