icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
100 dagar på LCHF med målet
1 februari 2018 07:24
4

Nu blir det tabell å analys - 93 dagar kvar

Efter alla fina kommentarer om vägning igår har jag nu skapat en "gittanvariant" på analystabell. Jag tänker väga mig varje dag under en period för att ta tjuren vid hornen, inte stoppa hövvet i sanden utan faktiskt våga se fakta. Bara det blir en utmaning. Har bestämt att grön=viktminskning, gul=samma vikt som igår och rött viktökning jämför med igår. Sen har jag lagt till två parametrar till. Träning och vin. Klämmer in ett T för träning i rutan och ett V för vin. 2V = 2 gl vin(1,5 dl styck). Mycket T och få V är målet. Men jag älskar vin så nåt glas i veckan eller två vill jag ha. Fast just nu är jag så peppad att jag ska försöka hoppa över iaf det obligatoriska lördagsvinet vid spisen när de kulinariska upplevelserna förbereds. Fast man kanske hinner ändra sig till fredag laugh

Funderar på hur jag ska komma över i ett mentalt läge som är mer som jag vill ha det. Det går bra med både motion och mat men jag får ofta upp tanken i huvudet att "det är så himla tråkigt". Jag ser framför mig minst fyra månade av mycket restriktiv viktminskning och jag tycker det är så himla dötråkigt. Nån som har tips på nån bra bok att lyssna på med motivation/pepp/mental träning eller annat som kan vända skutan?

 

Imorgon är det fredag smiley men man får väl ta sig igenom torsdag först.

Gillar

Kommentarer

 • 1 feb 2018 08:30
  gittan52

  Om det är tråkigt nu, blir det roligare efter fyra månader?  wink

  Vad blir roligare sedan?

  Hur är det där mentala läget som du vill ha det?

  Rött vin är det nog ingen större fara med, när man äter LCHF, om det inte blir för stora mängder.
  Jag tog gärna själv ett glas under tiden jag lagade lite lyxigare mat, men har släppt det nu och försöker tänka ”mindfulness” istället, dvs jag njuter av ett gott vin, och god mat, när jag sitter ner vid matbordet.

  Nu var det ett tag sedan vi tillät oss vin till maten. Gubben min väntar på en ballongvidgning av sina tarmar i nästa vecka, sedan får vi se hur han mår.

  I kväll ska jag gissa morgondagens vikt surprise

 • 1 feb 2018 08:57
  paloma

  Gittans matris kan användas på många sätt, och att se förändringar på vikten med färg kan kännas bättre än att bara skriva en siffra.

  Om fyra månader kommer du att tycka det är värt jobbet, det är inte en kur på fyra månader utan en livsstilsförändring. Man ska ju helst behålla den nya vikten.

  Lycka till☺

 • 1 feb 2018 10:57
  seglar67

  Spontant tänker jag att du har en bra självinsikt, du lägger märke till hur du tänker. :-) Det tror jag är en förutsättning för ett sådant här stort och genomgripande projekt, att lägga om sin livsstil. Om det fortsätter att vara tråkigt håller det inte i längden, så det är nog viktigt att göra klart för sig VAD som är tråkigt med viktminskningen, och hur du kan motverka det. Framgång är väl ändå roligt?  Du kanske ska gå ner några kilo i taget och sen hålla vikten ett halvår, fortsätta med några kilo till osv. 

  Själv har jag märkt att sedan sötsuget försvann tycker jag inte längre att jag försakar saker hela tiden. Jag kan gå rakt förbi hyllmetrar av choklad och godis utan att känna mig som en martyr. I takt med att byxorna blir vidare och midjemåttet krymper, minskar också de försåtliga tankarna om att jag går miste om livets goda. För mig är själva viktnedgången peppning nog. Plus alla verktyg som finns här, med recept osv. Men vi är olika, alla måste hitta sin väg. Kanske är täta belöningar din grej? Kläder, smink, teaterbesök, utflykter, you name it ;-) 

   

 • 1 feb 2018 20:40

  Belöningar gillar jag. Blir lite full i skratt över dina exempel, Seglar67 smiley Kläder...jodå om de kommer från en sportbutik, smink...nä det köper jag så sällan, brukar få kasta för att det är för gammalt, teaterbesök...borde nog gå oftare på det men skulle inte tycka att det var en belöning, utflykter...jo om det innebär en resa till varmare breddgrader. 

  Belöning i min smak: En skaldjurskväll, nya träningskläder, en träningsresa eller solresa, en vinprovarkväll.

  Jag har 2,2 kg kvar till första delmålet 75 kg. Då blir det skaldjur å bubbel. wink

Logga in för att skriva en kommentar.