icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
100 dagar på LCHF med målet
31 januari 2018 07:59
7

Hur ofta väger ni er - 94 dagar kvar

Själv väger jag mig på måndagar och fredagar. Vet att jag bakåt i tiden tenderat att tappa sugen om jag väger mig varje dag. Men jag funderar på att ändå göra de i en vecka för att lära mig om hur viktminskning ser ut med både "ups and downs". Hur gör ni andra?

 

Idag snöar det och jag hoppas det stannar kvar. Vore kul att få ta fram skidorna till helgen. Har inte åkt skidor på fem år beroende på dåliga vintrar och diskbråck. Men nu kanske det är dags igen. Håller tummarna för att snön ligger kvar.

 

Måste säga att jag är glad att jag bestämde mig för att köra Matdagboken igen å registrera min mat. Nu känns det att vikten tickar neråt. 

 

Ha en fin onsdag alla ni!

Gillar

Kommentarer

 • 31 jan 2018 08:16
  Alzarin

  Jag väger mej varje dag  och antecknar på en  almanacka, fick tips här om att göra en färgad dagsnotering för att få överblick, så det gör jag också. Tidigare så har första tecknet på tappad sug visat sig i att jag slutar väga mej, lite som att det som inte syns finns inte.

 • 31 jan 2018 08:35
  paloma

  Jag väger mig varje morgon, det ger mig möjlighet att se om jag behöver äta mindre resten av veckan.

  Jag använder mig också av gittans färgmatris, den fokuserar mer på trenden hur vikten ändrar sig☺

  Så här såg det ut för en vecka sedan:

  d1c1b211-0502-45b8-9bb9-314f5a477c1d.jpg

  Det skadar ju inte att prova ☺

  Tack detsamma!

 • 31 jan 2018 08:40
  Alzarin

  Tack paloma, för tipset om gittans färgmatris! Jättebra att få överblick över tid

 • 31 jan 2018 09:05
  gittan52

  Jag väger mig varje dag men testar nu att inte titta på resultatet förrän på fredag, som är min veckovägning.

  På sikt är tanken att jag ska släppa den dagliga vägningen, och sätta mer fokus på kalorier in och ut.

  Den främsta anledningen till att jag väger mig varje dag är att kunna ”trösta” mig och just fredagsvikten visar en uppgång mot fredagen innan, men jag kan se att jag vägt mindre vissa dagar under veckan.

  Genom den dagliga vägningen har jag bl.a. lärt mig att jag oftast inte får upp viktuppgång förrän ett par dagar efter att jag ätit fel/för mycket.

 • 31 jan 2018 09:19
  Alzarin

  Tror att det är lättare att analysera med flera resultat. Givetvis är det ett långsiktigt mål att väga sig en gång i veckan eller månaden eller inte alls när man är tillfreds med kroppen.

  Så som du beskriver Gittan tänker jag att det kan vara bra att se hur kroppen funkar, därför varjedagvägning. 

  Härlig känsla du beskriver annenmats! Längtar efter den, men får än så länge förlita mej på allehanda statistik och hoppas känslan kommer snart

 • 31 jan 2018 11:22

  Tack för alla bra kommentarer. Ska nog kolla lite på det där färgschemat. 

  Annars väger jag mig på en Withings som skickar vikten med wi-fi till en webbtjänst. Så jag har viktkurva fem år bakåt digitalt. Inte dumt alls laugh

  Senast uppdaterad 31 jan 2018 17:49

 • 31 jan 2018 22:02
  seglar67

  Jag gör som Alzarin och paloma, använder gittans färgmatris. Väger mig alltså varje dag. Det hjälper mig att hålla fokus och avdramatiserar mitt förhållande till vågen. Förut fasade jag för den och kunde lura mig själv genom att undvika den. Nu vet jag att det går upp och ner och i etapper.

  Just den här veckan gör jag som gittan52, väger mig varje dag men tar inte reda på vikten, den stannar i appen i min mobil. Istället fokuserar jag på att hålla reda på hur många kalorier jag får i mig, och har gjort en annan färgmatris för det (efter gittans modell). Imorgon är sista dagen på veckan, då ska jag gissa min fredagsvikt, med utgångspunkt från veckans kaloriintag. Det blir spännande på fredag, att se hur jag lyckas.

  f967eecc-9176-41b3-a838-de1dbd0e1089.JPG

   

Logga in för att skriva en kommentar.