icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ann63s blogg

LCHF 87 kg 67 kg 159871
I´m back...............igen.
58-årig tjej ifrån Viksjö som ligger norr om Stockholm som vill gå ner 10-15 kg.
Är nyfiken på att testa Keto / LCHF och behöver en massa tips & råd av er
5 februari 2019 07:36
8

Uppdelning av kolhydrater - protein - fett om man vill gå ner i vikt...????

Hur gör ni ?

Nedan ser ni vad jag hittade på iForm på nätet, kan det stämma ? Skall man inte hålla sig ifrån kolhydrater, men jag kanske har fastnat i gammal tänk.

 • Du vill gå ner i vikt långsamt eller hålla vikten: Fördelningen bör vara cirka 31 procent fett, 26 procent proteiner och 43 procent kolhydrater.
 • Du vill gå ner i vikt snabbt: Fördelningen bör vara cirka 33 procent fett, 30 procent proteiner och 37 procent kolhydrater.

 

Så nu önskar jag tips på hur ni gör.

Jag ska inte äta enligt LCHF, utan mer åt medelhavskosten, eller kanske rent av bara helt vanlig mat,.

Alla tips mottages.

Önskar er en trevlig tisdag.

49b514af-c771-4aaf-8792-e937486e9334.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2019 08:01
  paloma

  Denna fördelning hittade jag.

  https://6kilo6veckor.se/medelhavskost-kretensiska/

  Det finns veckomenyer här på MD som man kan följa, då är allt uträknat och färdigt🙂

  Senast uppdaterad 5 feb 2019 08:11

 • 5 feb 2019 08:13
  gittan52

  Du skriver ” Jag ska inte äta enligt LCHF, utan mer åt medelhavskosten, eller kanske rent av bara helt vanlig mat,.”

   

  Varför inte testa några av Natdagbokens  menyer som föreslås och prova dig fram? Då behöver du inte krångla till det  smiley

  Personligen tror jag inte att det finns något facit på exakt E% som fungerar för alla.

 • 5 feb 2019 08:25
  ulla165

  Jag har kommit på att äter jag för mycket kolhydrater, så går jag upp i vikt. Därför kör jag lchf, men minskar ofta mängden mejerier i recepten. Står det t ex 3 dl vispgrädde där, så tar jag bara 1 dl, osv. Maten behöver inte simma i fett trots att det heter lchf. Sedan försöker jag hitta recept så att dagen slutar med "fett i gram>protein i gram + kolhydrater i gram", Skaldemans fettkvot/ratio. Idag har jag en liten 'receptbank' och då slipper jag räkna gram eller % i huvudtaget.

  Personligen tycker jag att det är lättare att räkna fördelningen i gram än i %. Bella50 här i MD kör med sin E% och det har varit ett vinnande recept för henne. Hon har varit en inspitationskälla för mig.

  Du får prova dig fram. Vi är alla olika. LYCKA TILL!

 • 5 feb 2019 08:38
  Bella50

  Tack för det omnämnandet ulla165...jo, JAG  tittar mest på mitt cirkeldiagram än antal kalorier.

  Får jag inte till E%- balansen så tar jag helt enkelt till lite extra kalorier för den justeringen.

  Då mår jag bäst...men det behöver inte passa andra utan det får var och en välja .

  Om du provar färdiga menyer och / eller registrerar ditt val av diet i inställningarna , tror jag ditt cirkeldiagram är baserat på det...eller ?

  lycka till nu ✌️

   

 • 5 feb 2019 11:50

  Jag föredrar en helt annan strategi, men det hänger ihop med att jag har en helt annan syn på vad jag vill åstadkomma än vara tappa vikt. Mitt mål är att bli starkare, snabbare, leva mer hälsosamt och orka mer. Viktreducering och fettminskning är en bieffekt av det.

 • 5 feb 2019 13:59

  Om jag ska gå ner i vikt måste jag ha strikt koll på kolhydraterna. För viktminskning måste jag ligga på max 20 gram per dag. Strikt LCHF ( utan mejerier som triggar mig ) passar bäst för mig vid viktminskning 

 • 5 feb 2019 16:27

  Tack alla för era råd & tips laugh

 • 17 feb 2019 10:20

  DNA testen var gjorde du den på vårdcentral eller annat vis

Logga in för att skriva en kommentar.