icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ann63s blogg

5:2 87 kg 67 kg 217996
I´m back...............igen.

59-årig tjej ifrån Viksjö som ligger norr om Stockholm som vill gå ner 10-15 kg.

Började köra 5:2 den 16 januari.
Tacksam för all hjälp jag kan få gällande 5:2, just nu fastar jag måndagar & onsdagar.

// Ann
12 juni 2018 07:36
11

Svårt att tänka om, och kan jag eller hur gör jag

laugh

Igår börjar jag om och testar detta med Medelhavsdieten, efter många många många år med LCHF, jag har mått bra av LCHF men aldrig fått det stora resultatet som man hoppats på.

Efter DNA testet som skrev att Medelhavsdieten skulle passa mig för att gå ner i vikt och må bra, så vill jag ge det en chans trots att många säger att det är lurendrejeri, tror jag kanske själv, men vem vet kanske är det rätt... smiley

Otroligt svårt att ställa om, märker att jag har ett stort LCHF tänk, nu när man ser de få recepten som man kan hitta gällande Medelhavsdieten att man skall ha kolhydrater.. oj oj oj undra hur lång tid det tar innan man känner sig bekväm.

Igår gjorde jag fullkornsspagetti, med tonfisk, oliver, olja, cremefresch, supergott, men kändes sjukt märkligt att äta pasta... skall ju inte bli en vana, men det skall tydligen fungera. 

Ikväll har jag bokat in mitt första pass sedan jag köpte kort på puls och träning i slutet på maj, men semestern kom emellan och sen har jag inte kommit igång efter ledighet. Skall testa något som heter Balans och rörlighet det låter som perfekt för min otränade kropp...

Om ni vet sidor, bloggar mm gällande Medelhavsdieten så hör gärna av er, måste läsa på en massa och hitta recept för att kunna komma igång ordentligt.

Kram på er alla...

 

aacf5efc-8e89-4e11-be83-86888ec214c4.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 12 juni 2018 07:50
  LUAL

  Jag tror i och för sig att du skulle kunna göra en variant på lågkolhydratkost-Medelhavskost. Det finns ju många varianter på det som kallas för LCHF utan att det behöver vara grädde och smör som ger dig fettet.

  Men för att inte krångla till det i början så följ den plan du har nu och utvärdera sedan. Vi är alla olika och enda sättet blir att prova sig fram till vad som fungerar just för dig. 

  Jag förstår ovanan att äta pasta. Själv har jag enbart på senare år testat bönpasta.

 • 12 juni 2018 07:52
  Bella50

  Finns väl en del härinne av recept. Det var nog den de följde på Hälsoresan nyligen om jag minns rätt. 

  Googla på det annars. ALLT finns på nätet numera.

  Lycka till nu yes

 • 12 juni 2018 07:59

  LUAL  är bönpasta gott ? tänkte köpa det igår. Om jag förstår rätt så kan jag änvända LCHF men ta bort smör och grädde... tacksam för alla tips 

   

   

  Bella50  har googlat en del, men svårt att hitta tycker jag, men bara jag lär mig grunderna så får man väl hitta på lite själv, bara lite svårt i början...

   

  heartsmiley

   

 • 12 juni 2018 08:02
  paloma

  Det finns massa recept och veckomeny på nätet. 

  Lycka till🙂

 • 12 juni 2018 08:15
  Lovis
 • 12 juni 2018 08:59

  Tack Lovis nu har jag blivit medlem där och det fanns massor med härliga recept.

   

  Paloma jag har nog varit slarvig för hittade inget tyckte jag, men på Mytaste fanns det massor... smiley

 • 12 juni 2018 09:28
  MagganD

  Lycka till!

  När det gäller bönpasta... Fullt ätbar, men personligen är jag inte så begeistrad...

 • 12 juni 2018 11:52
  klaraelv

  Jag gillar den gröna bönpastan, och spagettivarianten tycker jag är helt ok. Har köpt lasagnplattorna men inte testat dem ännu.

 • 12 juni 2018 19:32
  Jessand

  Ska också höja mitt kolhydratsintag efter lång tid med LCHF-tänk, känns väldigt konstigt och fel på nåt vis men kanske rätt även för mig och min ämnesomsättning enligt en hårmineralsanalys jag gjort.....jag håller mig dock till bön, ärt,linspasta när det kommer till pasta.

 • 13 juni 2018 06:59

  LissaLo, vad gör att du tycker så är det mindre kolhydrater, eller berätta gärna för en oefaren smiley

  Jessand, visst känns det läskigt, kör du någon speciel diet ?

 • 13 juni 2018 09:30
  Jessand

  Nej kör ingen diet direkt utan försökt dra ned på fettet och lägga till till långsamma kolhydrater som kall potatis, råris, rotfrukter och ärt o bönpasta..Sen försöker jag äta så ren och naturlig mat som möjligt och socker, gluten och mejerfritt till 80 % .

Logga in för att skriva en kommentar.