icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
 Hej!

Jag har alltid haft ett komplicerat förhållande till kropp och mat. Min farmor tyckte att mamma skulle banta mig redan när jag var 2 år (jag ser helt normal ut på kort) och på den vägen är det. Bantade aktivt första gången när jag var 16=lyckat och euforisk känsla. Sedan var den banan igång. Jojobantning var ständigt med i många år.

De sista sex åren har jag glidit in mer och mer på LCHF-modeller. Passar mig och min ibland känsliga mage bra. Tyvärr tillåter min kropp inga snedsteg och det blir svårt i långa loppet. Känns ibland orättvist när mannen kan äta det mesta utan konsekvens och jag tänker kaka och går ett kg. Dessutom motionerar och tränar jag dagligen men har ändå ämnesomsättning och förbränning som en "soffpotatis".

För övrigt jobbar jag sedan många år som kurator på ett gymnasium, är ledare/instruktör på F&S, mamma till 4 vuxna barn och 2 vuxna bonusbarn, mormor/farmor till 5 småpluttar. Har ett aktivt liv på alla sätt och är dessutom lyckligt gift.

Vet vilken vikt jag tycker jag mår bäst av och har varit där flera ggr.
24 januari 2020 16:26
2

En vecka ett kilo

Känns helt okej även om jag inte tränat som jag planerat. Har en svullnad kring knäleden som är envis. 
Nu är det helg och den här helgen blir det både träning och kalas. 
Har nyss varit ute en långpromenad i solsken och blåst. Bor vackert så jag bock...

Läs mer Kommentera
17 januari 2020 11:00
1

Fredagstankar

Har för första gången på länge ställt mig på vågen. Den är ett hatobjekt men ibland ett stöd. Eftersom jag lägger på mig mkt vätska i perioder så ska jag inte stirra på vågen för mycket. Jag känner mer på kläder och annat.

Men jag har anat att siffrorna...

Läs mer Kommentera
12 januari 2020 21:45
3

Kroppen som fiende

Jag jobbar ständigt med min kropp eller mot... Idiopatiskt ödem, klimakterie, en stor ryggoperation osv. Nu har jag lång väg tillbaka till formen jag vill ha. Att orka det jag vet att jag kan när kroppen är i balans. 

Läs mer Kommentera