icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
13 januari 2014 14:43
2

Vet inte om jag vågar

Nu vill min läkare att jag ska börja äta Citalopram (antidepressiva). Själv känner jag mig väldigt tveksam till att det verkligen är rätt väg att gå (åtminstone just nu). Vill att de hittar orsaken till mina höft- och ländryggssmärtor först, samt att jag får hjälp att gå ner i vikt eftersom det kan ha med saken att göra även om min övervikt inte är så stor (ca 15-20 kg). Har inte ens fått komma till psykologen än då det är lång väntetid dit. Har varit sjukskriven sen mitten på november. Ska få komma till sjukgymnast imorgon (tredje jag provar nu, så hoppas på bra hjälp där). Men varför sätta in antidepressiva nu?! Har läst och hört så mycket negativt och känner dels att jag redan äter fyra olika läkemedel och att min kropp redan är så ur balans att jag inte vet om det är lämpligt att stoppa i sig ännu mer "skit". Tror ju mer på den kinesiska medicinen men har inte haft råd att gå kontinuerligt dit. Känner mig väldigt skeptisk till att prova antidepressiva åtminstone innan de verkligen undersökt precis allt med mina höfter. Tydligen hittades någon förändring på röntgen ändå som gjordes för ett år sedan, men som jag inte fått veta. Dessutom äter jag ju D-vitamin p g a brist där så man borde kanske ge det en chans först? Åh, det här känns verkligen jättejobbigt. Vill ju inget hellre än att bli frisk men är rädd för att kroppen kommer paja ännu mer med antidepressiva, och skulle jag gå upp ännu mer i vikt eller inte klara av alls att kunna gå ner så kommer jag verkligen inte må bättre. Går ändå ner något hekto lite då och då nu, så även om det går fruktansvärt långsamt så går det åt rätt håll åtminstone. Vet att jag kommer må bättre även psykiskt om jag går ner i vikt och slipper värken i höfterna. Så vill ju hellre göra något åt de problemen i första hand. :( Men är rädd att läkaren kommer "tvinga" mig. Är det någon här som ätit Citalopram och kan berätta varför ni åt/äter det och hur det har gått för er?

Kommentarer

  • 13 jan 2014 15:10
    lflickan
    Är du tveksam till att äta tycker jag att du ska låta bli tills du fått en psykolog eller annan att prata med. Får hoppas att du får ordning på höft/ryggproblemen så att du slipper oroa dig för det. Skickar lite peppning som hjälp på vägen.
  • 13 jan 2014 15:24
    Ibland ska man trotsa läkares råd. Deras ord är inte alltid allenarådande. Lyd din egen kropp och dina egna signaler om de går stick i stäv med läkarens. Som du resonerar så verkar det ju inte vara några stora psykologiska problem du har. Pepp.

Logga in för att skriva en kommentar.