icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
15 januari 2013 10:52

Positiva besked men fortfarande lika oklart

Var till läkaren nu på morgonen, skulle få provsvar och komma fram till vad som ska göras härnäst åt mina höfter och min vikt. Proverna visade att jag inte har någon reumatisk sjukdom, så skönt det vara att höra eftersom jag varit rädd för det och vet att det skulle kunna första mitt liv rejält. Tack för det! Däremot visade alla andra prover också normalt och de vet alltså fortfarande inte orsaken till mina besvär, förvånad? NEJ! Frågade i alla fall min läkare om sköldkörtelproverna igen och han kunde inte förstå vad jag menade men ville att jag skulle ordna en remiss till endokrinmottagningen själv så jag har nu fyllt i en vårdbegäran som jag hoppas få svar på snabbt. Läkaren är inte värdelös för det, utan har en del planer för mig ändå så jag fick ta en massa blodprover idag. Hela ÅTTA rör tog de idag, har nog aldrig tagit så många prover på en och samma gång förr. Remiss till röntgen fick jag också plus att jag ska få gå till sjukgymnast igen och få någon typ av värmebehandling. Så det händer saker i alla fall, vilket gör det lättare att hålla den positiva andan uppe att det kommer bli bra. Så småningom. Men jag vill inte vänta mer nu.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.