icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
7 januari 2013 11:50

Ny vecka, nya utmaningar!

Första dagarna har gått bra och det kan vara så att mina mediciner i kombination med omlagd kost börjar göra positiv inverkan på mina höfter, idag hade jag inga problem att kliva ur sängen! Den känslan var väldigt skön, och att sen ställa sig på vågen som visade -1,4 kg sedan i onsdags gjorde ju inte saken sämre. Bra start på veckan med andra ord. Dock vet jag att jag alltid går ner några kilo, ca 2-4, varje gång jag slutar med socker och annat onyttigt. Problemet har varit att fortsätta gå ner efter de där första kilona släppt, så jag hoppas verkligen att det här håller i sig nu. Gärna med samma tempo för då kommer jag vara nere på 70 kg redan 1 februari, men det är ju mest önsketänkande... Veckan kommer bli aningens hektisk men jag ska göra mitt bästa för att inte stressa. Har skoluppgifter i massor att göra, det mesta är inte uppackat sen flytten innan jul, saker ska säljas, hästen ska skötas, hunden ska tränas, jag ska motionera och äta rätt. Prio ett är min hälsa delat med skolan. Så allt annat får lämnas åt min stackars sambo om jag inte hinner.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.