icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
14 januari 2013 12:39
2

Motivationskrossande start på veckan

Blir så arg, ledsen, förtvivlad och förvirrad. Vågen visade +0,5 kg denna vecka, inte alls kul. Jag mår inget vidare med onda höfter och ländrygg och en trötthet som är över det normala blir inte bättre av ett så här dåligt resultat. Visserligen kände jag det på mig men väntade ändå med att ställa mig på vågen tills i morse som jag planerat. Med tanke på hur jag brukar äta så har dessa två veckor sedan nyår varit riktigt bra. Det enda "fusket" jag gjort var igår då jag höll på att balla ur helt och köpa en stor godispåse och en burk glass på affären, men istället bakade jag chokladbollar till mig och min sambo. Inte många och jag registrerade det noggrant här på Matdagboken utan att komma över mitt dagliga kaloriintag. Faktum är att jag räknat ut hur senaste tiden sett ut och jag har snittat på ca 1 500 kcal intag och ungefär 350 kcal ut i form av motion, varje dag. Det är alltså en bra bit under mitt ideal på drygt 2 000 kcal/dag utan motion. Hur kan det vara möjligt? Det är tur att jag har en läkartid inbokad imorgon bitti, och den kommer jag verkligen utnyttja då jag måste få hjälp med det här. Jag känner mig själv och vet att min kropp inte fungerar som den borde just nu, och jag vill bara få vara frisk och må bra igen. Kunna vara mig själv, göra allt som jag vill. Och jag vill inte vänta ett år till, förändringar ska ske nu. Har en bra läkare som vill hjälpa men vet inte hur mycket han kan om ämnesomsättning och sånt egentligen så ska försöka få en remiss till en specialist, som jag skrivit förr. Kan ju tillägga att jag inte styrketränat än då jag inte törs börja med det pga. mina höfter. Men jag har alltid varit och är fortfarande en stark tjej så mycket muskelmassa finns kvar innanför fettlagret. Den motionen jag gjort är promenader, så pass raska som jag klarar av men jag blir ofta svettig och andfådd så det är inga lunk-promenader i alla fall. Vad gör man för att behålla motivationen att fortsätta kämpa fast vågen till och med visar plus?! Nej fy vad trött jag blir på det här nu. Är för envis för att ge upp men jag vet inte vilken väg jag ska ta, funderar på att köra en veckas juicediet och rensa ut kroppen ordentligt. Något positivt är i alla fall att jag ska på en behandling i eftermiddag, det kommer bli spännande och förhoppningsvis får jag hjälp med mina höfter!

Kommentarer

  • 14 jan 2013 12:46
    Jag tycker inte du ska bry dej om vågen just nu. Eftersom du har så mycket problem hälsomässigt. Se först till att få din utredning om sköldkörteln, innan det är klart tror inte jag att du ska inrikta dej så mycket på vågen. Försök att leva efter matdagboken och motionera det du orkar. Så länge du inte är utredd om du behöver Levaxin tycker inte jag du ska väga dej så mycket. Hoppas du får hjälp på behandlingen i em. och att du kommer till en bra läkare i morgon som lyssnar och skriver remiss för utredning om du behöver Levaxin. Jag förstår dej, har haft samma problem själv. Lycka till!
  • 14 jan 2013 13:18
    fokusera mer på mätning! Vattenbalsen i kroppen ändras från dag till dag. Mens, ägglossning, stress är också saker som kan göra att viktminskningen hämnas, eller så har du helt enkelt en platå denhär veckan vilket inte alls är ovanligt, ibland är fettet tyvärr lite svårsläppt! Drick mycket vatten och kämpa vidare! du klarar dehär :) Ge inte upp!! kram!!

Logga in för att skriva en kommentar.