icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
14 februari 2013 00:21
1

Lyckades vända dagen

Usch vilken hemsk dag det var igår, var så nere hela dagen, hade ont och mitt hopp om framtiden började springa ifrån mig. Satt uppe halva natten, lyckades först vid kl 4 i morse. Sen blev jag väckt till och från av sambon och vovven mellan kl 8 och 13 då jag till slut orkade kliva ur sängen. Som tur var har jag ändå varit hyfsat pigg idag, och även om dagen inte började så bra så lyckades jag av någon anledning vända känslan inom mig till något bättre. Hoppet kom tillbaka och jag känner mig verkligen motiverad att kämpa för förändring. Försöker att inte ta så allvarligt på saker. Har pluggat massor idag och dessutom startat igång min hästblogg så smått igen, det ska bli kul att börja skriva mer där framöver. Adressen till den bloggen är [LANK]http://www.jenniferdressage.se[/LANK]. Nu är jag taggad inför läkarbesöket imorgon (lät kanske lite konstigt att vara taggad inför ett läkarbesök). Jag tänker inte ge mig nu utan går inte därifrån utan antingen en diagnos eller remiss till någon annan specialist. Mitt största hopp är ändå att de kan konstatera att det är fel på min sköldkörtel och att det kan ha ett samband i varför jag har så ont i höfterna. Även om man såklart inte vill vara sjuk så vet jag ju redan att jag är det och då vill jag bara veta [KURSIV]vad [/KURSIV]det är för fel på mig så att jag kan få rätt behandling och bli [KURSIV]frisk[/KURSIV].

Kommentarer

  • 14 feb 2013 09:36
    yes go girl go och ha en underbar dag :)

Logga in för att skriva en kommentar.