icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
26 februari 2013 23:59
1

Känner motivationen återkomma

Just nu känner jag mig mer och mer taggad till att få ordning även på maten eftersom jag mår mycket bättre i mina höfter nu. Jag har klarat av att registrera allt både igår och idag så det känns bra, idag ligger jag dessutom en bra bit under kalorinivån eftersom jag inte hunnit med att äta mer än jag gjort och samtidigt rört på mig en hel del idag. Promenad i morse när jag skulle till sjukhuset och sedan ytterligare promenad till och från stallet. Totalt blev det drygt 13 000 steg och förutom det red jag ett rätt tufft pass på min busiga ponny. Skriver mer om ridningen på länken nedan om någon vill läsa. [LANK]http://www.jenniferdressage.se[/LANK] Jag vill verkligen få ordning på min hälsa, det har jag velat länge och egentligen har det aldrig varit fel på motivationen i sig har jag insett. Det är orken det är fel på, och att jag hela tiden trycker ner mig själv för att jag ställer så höga krav som jag sedan inte klarar av. Har trott att radikala förändringar är det som fungerar, men börjar nu inse att det är precis tvärt emot vad [KURSIV]jag [/KURSIV]behöver just nu. Denna vecka är fas 1 i min egen lilla plan, där jag registrerar vad jag äter och försöker hålla mig inom uppsatta mål. Inget godis/fika/glass förrän till helgen och då ska det vara i måttliga mängder. Har klarat två dagar, nästan i alla fall för idag slank det ner en liten Lakrisal-rulle (inte mer än ca 90 kcal i en sån så det var väl inte hela världen). Känner mig nöjd med det. Har också börjat med alger idag så jag tänker vänta och se hur jag mår av det innan jag sätter upp en exakt plan för nästa vecka. Ska i vilket fall som helst försöka registrera bättre här så att jag håller koll på hur mycket jag får i mig. Hoppas bara att höfterna inte blir alltför mycket sämre av att jag börjar äta alger nu, då blir det tufft.

Kommentarer

  • 27 feb 2013 04:21
    låter som du har en bra plan på g. kämpa på!

Logga in för att skriva en kommentar.