icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jennifer är jag det, 25 år gammal tjej från Gävle som bor tillsammans med min underbara sambo Fredrik och vår hund Leija som är en vild och galen Flatcoated Retriever på snart 2 år. Jag har även en egen häst, eller det är faktiskt en D-ponny, som heter Flippan och hon ligger mig mycket varmt om hjärtat och är en stor motivation för mig att gå ner i vikt eftersom jag just nu känner mig aningen för stor för henne och inte kan eller orkar rida tillräckligt pga. min övervikt.

Har alltid varit smal, inte pinnsmal men smal. Storlek 34 eller 36 på kläder hade jag för 3,5 år sedan innan det gick utför. Uppför rättare sagt. Nu sitter jag här med nästan 20 kilos övervikt och har provat det mesta men då min kropp är i total obalans och många mer eller mindre jobbiga saker hänt i mitt liv senaste åren har jag inte lyckats bli av med kilona.

Efter flera år av olika hälsoproblem där det värsta är kronisk värk och smärta i höft- och bäckenleder har jag nu fått diagnosen Ehlers-Danlos syndrom. En diagnos som kommer att förändra mitt liv ännu mer än det redan har hunnit göra, men jag försöker ta varje dag som den kommer och gör mitt bästa för att hjälpa kroppen på traven. Hoppas med hjälp av rätt sorts träning och viktnedgång att min värk ska minska, så nu gäller det verkligen!

Wish me luck! :)
6 januari 2013 00:19
1

Hämtat min våg

Imorgon ska jag börja väga precis allt jag äter och skriva upp det här, imorgon börjar allvaret på riktigt. Det har gått ganska bra hittills men jag behöver göra en noggrannare planering och uppföljning då jag slarvat med registreringen de här första dagarna. Men som sagt, imorgon är det jag som skärper mig, till varje pris, för inget är viktigare än min hälsa det är något jag börjar inse nu. Har ont i höfterna hela tiden men klarar ändå av att gå en del utan att det blir så illa som det varit när det varit som värst. Vilket känns bra. Det är värst på morgonen, svårt att ta sig ur sängen, stel som en pinne, smärta i höfterna och ingen kraft alls. Funderar på att börja träna lite hemma, styrketräning och sånt som man kan göra hemma utan redskap. Har en väldigt bra app till det som jag använder mig av så ska kika om jag hittar några övningar som inte verkar alltför påfrestande på mina stackars höfter. :( Det ska bli intressant att följa exakt vad jag äter och sedan vad som händer med min kropp.

Kommentarer

  • 6 jan 2013 06:53
    Bra tänk! Jag har ett förslag till träna hemma, yoga på YouTube, perfekt för höfterna :) pepp

Logga in för att skriva en kommentar.